Ask Valorant #18: rankedy
Gaming Valorant Článek Ask Valorant #18: rankedy

Ask Valorant #18: rankedy

David Jiránek

David Jiránek

24. 3. 2021 12:58

Jak je to s RR a MMR?

Reklama

Nejnovější díl ze série Ask Valorant se zaměřuje speciálně na rankedy. Zejména pak na spojitost mezi Rank Rating a Match Making Ratingem.

Dostávám méně RR za výhru a ztrácím více při prohře. Přijde mi, že mě váš systém brzdí. Proč je tomu tak?

MMR není Rank Rating

K vytváření zápasů se využívá Match Making Rating (MMR), které určuje vaše aktuální schopnosti ve hře. Jde víceméně o žebříček hráčů. Při výhře vyskočíte výše na úkor ostatních. Po prohře vás předběhnou ostatní. Nikdy přitom nesdílíte místo s někým jiným.

MMR se postupně mění s každou hrou a můžete se tak vyskytnout na jiné pozici i pokud nehrajete. Právě proto existuje RR, který je o něco stabilnější. MMR a RR tak fungují nezávisle na sobě. Svoje MMR nikdy neuvidíte a slouží pouze pro účely vyhledání zápasu.

Spojitosti

Po rozřazovacích zápasech například při startu nové epizody vás systém umístí na nejnižší konec. Budete tak mít horší RR než MMR. Pokud vyhrajete pár her, obdržíte mnohem více RR, které se tak přiblíží vašemu MMR. Pokud se tak nestane, vaše MMR klesne.

V bodě, kdy se při prohře i výhře hýbe vaše RR stejným tempem, jste dosáhli rovnováhy mezi MMR a RR.

Asi se vám již stalo, že jste měli sérii výher, přesto jste ale získávali jen málo RR. Váš celkový winrate totiž mohl být stále okolo 50 %, což nestačí k výraznějšímu zvýšení MMR. Váš RR je tedy nad MMR. Navíc kvůli protekci spadnutí mezi divizemi se tento jev děje relativně často po zvýšení divize.

Po zvýšení ranku se vás tedy systém snaží vyzkoušet a potvrdit si tak, že jste opravdu lepší. Právě zde se stává, že ztrácíte více RR, než získáváte. Po pár výhrách by měla opět nastat rovnováha a vaše MMR se zvýší.

Celý postup žebříčkem ukazuje následující grafika.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama