Assasin’s Creed Unity může pomoct při rekonstrukci Notre Dame
Zajímavosti Článek Assasin’s Creed Unity může pomoct při rekonstrukci Notre Dame

Assasin’s Creed Unity může pomoct při rekonstrukci Notre Dame

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 4. 2019 22:21

Díky obrovským zásobám fotografií a modelů.

Reklama

Určitě jste zaznamenali strašlivou událost, která se stala 15. dubna. Okolo sedmé hodiny večerní se gotická katedrála Notre Dame ocitla v plamenech. O její záchranu bojovali hasiči dlouhé hodiny a celou dobu bylo nejisté, jestli se tuto památku podaří zachránit. I přes propadlou střechu a spadlou spirálu se skutečně záchrana podařila. Nastává ale další nelehký úkol - rekonstrukce chrámu.

Ta bude zaprvé nákladná. Na pomoc se již přihlásili dva francouzští miliardáři Bernard Arnault a François-Henri Pinault, kteří dohromady věnují neuvěřitelných 300 milionů euro. Už tyto peníze dle odhadů zaplatí celou opravu, která by mohla trvat až 20 let. I tak ale po celém světě vzniká spoustu kampaní, které chtějí s opravou pomoci.

Druhým problémem je historická přesnost. Notre Dame je přes 800 let stará budova a nikdy jí nezasáhla takto ničivá pohroma. K opravě katedrály budou potřeba co nejvěrnější a nejpřesnější dokumenty. A právě s tím by mohl pomoct Assassin’s Creed Unity. Tento díl je zasazen do francouzské revoluce, a jak je u série Assassin’s Creed běžné, vývojáři se snaží o co nejvěrnější modely památek, které jsou pro zdejší oblast typické. Již při vydání se o katedrále rozpovídala umělkyně Carolinne Miousse, která se o ztvárnění Notre Dame do Unity starala.

Studio si dalo s modelováním Notre Dame opravdu záležet. Vývojáři pořídili obrovské množství fotek, které zachycují i ty nejmenší detaily a zkoumáním budovy se Carolinne zabývala roky. Dokonce použili i 3D mapping, technologii, která pomocí laseru snímá okolí s přesností na 5 milimetrů. Studio tak má opravdu velké množství zdrojů, které by mohly pomoct, a je až neuvěřitelné, že z podkladů pro herní model by mohli čerpat i architekti, kteří mají na starosti rekonstrukci Notre Dame.

EDIT: Vzhledem ke stížnostem mnoha fanoušků ohledně toho, že je informace nepravdivá, dokládáme tweet od Ubisoftu, kde studio píše, že sice není zatím zapojeno do pomoci s rekonstrukcí, ale velice rádo jejich expertizu poskytne. Článek není psán ve stylu, že architekti již dokumenty používají, ale je možné, že se tak stane.

Assasin’s Creed Unity může pomoct při rekonstrukci Notre Dame

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama