Asus nabídne herní ROG smartphone s 90Hz displejem, 512GB úložištěm a řadou doků
Technologie Článek Asus nabídne herní ROG smartphone s 90Hz displejem, 512GB úložištěm a řadou doků

Asus nabídne herní ROG smartphone s 90Hz displejem, 512GB úložištěm a řadou doků

Filip Němeček

Filip Němeček

4. 6. 2018 17:44

Další tradiční herní výrobce se chystá do světa mobilních telefonů.

Reklama

Razer už se svým Razer Phone nebude jediný gamingový výrobce, od kterého si můžete pořídit chytrý telefon. V průběhu léta se začne prodávat Asus ROG Phone. Na zařízení je na první pohled poznat herní určení a Asus kromě top vnitřností připravil také řadu příslušenství. Jedním z nich je externí chladič, který můžete připevnit na zařízení, jak lze vidět na obrázkách.

Mobile Desktop Dock je zase dokovací stanice, kterou si položíte na stůl a zapojíte do ní monitor, klávesnici a tak podobně a můžete vesele hrát na velkém displeji. Další z oznámených příslušenství se jmenuje TwinView Dock a ROG Phone promění v handheld s druhým displejem a tlačítky ve stylu gamepadu. Na druhém displeji vám potom hry mohou ukazovat důležité info, jako třeba mapu, stav inventáře a další.

Asus nabídne herní ROG smartphone s 90Hz displejem, 512GB úložištěm a řadou doků

Poslední z doků je WiGig Dock, který na obě strany zařízení přidá fyzická tlačítka pro snadnější ovládání a zvládne obraz bezdrátově posílat do základnové stanice - tu připojíte k televizi nebo monitoru a opět hrajete na velké obrazovce.

Dostáváme se k hardwarové výbavě ROG Phone. Jako procesor byl zvolen 8 jádrový Qualcomm Snapdragon 845, navíc se jedná o speciálně vybrané čipy, které tikají v základu o více než 200 MHz proti standardním taktům a dostanou se tak na 2,96 GHz. Grafický výkon obstará Qualcomm Adreno 630.

Displej je typu AMOLED s obnovovací frekvencí 90 Hz a rozlišením 2160x1080, podporuje také HDR. To vše doplňuje 8 GB operační paměti typu LPDDR4X. Základní model nabídne vnitřní kapacitu 128 GB, ale budete si moci připlatit za 512 GB místa. Samozřejmě nechybí duální zadní fotoaparát (12MP + 8MP), rychlé nabíjení, 3,5mm jack či baterie s kapacitou 4000 mAh. Smartphone váží 200 gramů.

{control gallery}

Zatím nemáme oficiální ceny, ROG Phone se v obchodech objeví v létě. V základním balení dostanete externí chladič, ostatní doky budou ke koupi samostatně, případně v jednom balení s 512GB variantou zařízení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama