BioWare přiblížilo Anthem, včetně příběhu, multiplayeru či data vydání
Gaming Článek BioWare přiblížilo Anthem, včetně příběhu, multiplayeru či data vydání

BioWare přiblížilo Anthem, včetně příběhu, multiplayeru či data vydání

Filip Němeček

Filip Němeček

10. 6. 2018 12:42

Do nového světa autorů Mass Effect se vydáme koncem února.

Reklama

Hvězdou na letošním EA Play bylo samozřejmě Anthem. Hru jsme poprvé viděli před rokem na stejné akci a nyní jsme se dočkali pořádné porce informací. Bojové obleky Javelin už známe, budou nedílnou součástí a bez nich se do nebezpečného světa vydat nepůjde. Zatím jsou potvrzeny tři modely, při vydání jich bude k dispozici více.

Samozřejmě si Javelin půjde přizpůsobit a to jak po funkční tak kosmetické stránce. Všechny umožní létání pro pohyb v rozsáhlém herním světě. Svět Anthem tvůrci popisují jako svět, který “bohové” začali tvořit, ale už nedokončili. Zůstaly tu jisté artefakty, které vytvořily “příšery”.

Herním stylem Anthem nepřekvapivě připomíná Destiny. Pro hraní budete muset být neustále on-line a primárně se bude hrát v partě čtyř hráčů, ačkoliv se můžete na dobrodružství vydat sami. BioWare zdůraznilo, že hra není MMO a plánují přidávat příběhový obsah několik let po vydání.

Herní svět Anthem se má v průběhu hraní měnit a velkou roli dostanou herní “eventy”. Některé budou pro celý server, jiné pro vaši partu. Příkladem prvního typu je tzv. Titan event. Titány jsou “dávní strážci” světa a hráči je zničí napříč třemi eventy. Eventem menšího kalibru jsou potom bouře, které jsme viděli už v dřívějším traileru.

(gameplay od času 13:15)

Hlavní základna se jmenuje Fort Tarsis, kde budou hráči trávit čas mezi misemi a prozkoumáváním herního světa. Druhým typem je mobilní základna Strider, kterou lze rovněž vidět v nových záběrech.

Anthem před vydáním nabídne demo a odhalené speciální edice nabízí “VIP přístup”. Zatím nevíme, kdy bude demo dostupné a jestli si ho bude moci vyzkoušet každý.

{control gallery}

Hra vyjde 22. února 2019 pro PC, Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama