Blizzard tvrdě potrestal profesionálního hráče, který vyjádřil podporu protestujícím v Hongkongu
Esport Článek Blizzard tvrdě potrestal profesionálního hráče, který vyjádřil podporu protestujícím v Hongkongu

Blizzard tvrdě potrestal profesionálního hráče, který vyjádřil podporu protestujícím v Hongkongu

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

8. 10. 2019 15:20

A kromě něj také dva komentátory.

Reklama

Hongkongský profesionální hráč Hearthstone Ng "blitzchung" Wai Chung se po odehraném turnaji objevil na oficiálním Tchajwanském Hearthstone streamu na pozápasový rozhovor v plynové masce. Poté, co si ji na chvíli sundal, vykřikl "Svobodný Hongkong, revoluce našeho věku."

Na video se můžete podívat na Twitteru:

Blizzard samozřejmě ví o politické situaci na jihu Číny, a proto se rozhodl hráče potrestat, prý porušil pravidlo, které zní:

Jakákoliv účast v aktivitě, která podle posouzení Blizzardu vyústí ve špatnou pověst, urazí část nebo celou skupinu veřejnosti, nebo jinak poškodí jméno Blizzardu, znamená vyloučení hráče z Grandmaster turnaje a omezení jeho výhry na 0 $ společně s dalšími náhradami, které mohou být vyžadovány kvůli porušení pravidel Handbooku a uživatelských podmínek webu Blizzardu.

Blitzchung byl tak okamžitě vyřazen z účasti na Grandmasters, byly mu odebrány peníze, které vyhrál, a navíc se nebude moci zúčastnit jakéhokoli Hearthstone turnaje až do 5.10.2020. V oficiálním vyjádření Blizzard dodal, že ačkoli respektuje právo na vyjádření vlastního názoru, je nutné dodržovat stanovená pravidla turnaje.

Blizzard také upozornil, že přestane spolupracovat s oběma komentátory, i přesto, že se oba okamžitě schovali před komentářem potrestaného hráče a ihned přepnuli na reklamy.

Blitzchung serveru Invenglobal řekl, že jeho výstup na streamu byl jen jeho další účastí na protestech a zvýšení povědomí o tom, co se v Hongkongu děje. Prý do tohoto hnutí věnoval v posledních měsících tolik úsilí, že často ani nedokázal trénovat na Grandmasters. Je si vědom, že jeho akce na streamu ho mohla dostat do problémů a dokonce i ohrozit jeho bezpečnost, ale postavit se za práva své země je prý jeho povinnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama