Bývalí členové Cloud9 jdou do Complexity či fnatic
Esport CS:GO Článek Bývalí členové Cloud9 jdou do Complexity či fnatic

Bývalí členové Cloud9 jdou do Complexity či fnatic

Michael Douša

Michael Douša

23. 7. 2021 23:06

Přestup es3taga do CoL je potvrzen, o zbytku se spekuluje.

Reklama
Complexity se po neoslnivých výsledcích rozhodli pozměnit sestavu novým přírůstkem z Cloud9, ani zbytek ale nejspíš nezůstane na ocet.

Původně mezinárodní tým Complexity se nyní stal většinově dánským týmem, protože spolu s Benjaminem "blameF" Bremerem, Kristianem "k0nfig" Wieneckem a nově příchozím Patrickem "es3tag" Hansenem čítají Dánové rovné tři pětiny sestavy. Ze hry ovšem je jediný severoamerický hráč sestavy, William "RUSH" Wierzba, někdejší Major šampion právě za Cloud9, jehož další kroky jsou prozatím neznámé. Pro Complexity se jedná už o druhou velkou změnu v řadě, první z nich bylo vyhození kouče Jamieho "keita" Halla, nový člen na jeho místě ovšem zatím zveřejněn nebyl.

Bývalí členové Cloud9 jdou do Complexity či fnatic

Photo credit: Stephanie Lindgren, DreamHack

Spekulace pak hovoří o možném přesunu dvou britských hráčů pod švédskou vlajku, konkrétně by dva bývalí hráči Cloud9 měli jít pod křídla organizace fnatic, která v nedávné době přišla o kapitána Maikila "Golden" Selima a ostrostřelce Jespera "JW" Wecksella. Náhradníky by se měli stát bývalý kapitán Vitality a Cloud9 Alex "ALEX" McMeekin a jeho bývalý týmový kolega William "mezii" Merriman. 

Za prvního jmenovaného by fnatic nemuseli zaplatit ani dolar, protože jeho smlouva byla terminována s rozpuštěním CS:GO sestavy, které Henry "HenryG" Greer přezdíval velkolepě (a možná poněkud přestřeleně) Colossus, takže je fakticky volným hráčem. I tak se ovšem jedná o jednoho z nejzkušenějších stratégů a přestože Colossus nedopadl příliš dobře, do velké míry v tom hrál roli management a časté změny v sestavě, se kterými i tak ALEX pracoval obstojně. Navíc v jeho životopise velmi dobře vypadá vedení týmu Vitality, který pod jeho rukama zvítězil na cs_summitu 4, EPICENTER 2019 a ECS Finals.

Situace s meziim je o něco složitější, protože ten nyní hraje u britských Endpoint, kde ukazuje skvělou formu a je nejlepším hráčem celé sestavy. Vyjednávání o obchodu však může taková situace značně zkomplikovat. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama