Call of Duty: Black Ops 4 přinese více změn, než jsme čekali
Gaming Článek Call of Duty: Black Ops 4 přinese více změn, než jsme čekali

Call of Duty: Black Ops 4 přinese více změn, než jsme čekali

Filip Němeček

Filip Němeček

17. 5. 2018 21:17

Velké změny multiplayeru… No a bude tu také Battle Royale mód.

Reklama

Tak je to tady. Activision na speciální akci detailně představil letošní Call of Duty, které nese podtitul Black Ops 4 a znova nás tak čeká sci-fi zasazení. Ačkoliv z multiplayer traileru může hra vypadat skoro jako předchůdci, Treyarch toho změnil dost.

Například bude multiplayer “100% boots on the ground”, což znamená, že běhání po zdech a rozšířené skoky zde nenajdeme. Standardně se bude hrát 5v5, zatímco dřívější díly nabízely 6v6, případně ještě více ve speciálních režimech. PC verzi potom najdeme pouze na Battle.net, podobně jako Destiny 2.

Zdraví se samo nedoplní

Velké změny se dočkal systém zdraví vojáků. V základu má každý 150 životů místo 100. To má tvůrcům dovolit lépe vyvážit zbraně a bude trvat trošku déle, než protivníka pošlete k zemi. Headshoty mají hrát větší roli. A potom je tu ještě další změna. Zdraví se neobnoví samo, ale musíte použít lékárničku, kterou máte u sebe. Není to okamžité a zásah celý proces přeruší.

Multiplayerové změny ještě nekončí. Došlo také na mini mapu, kde nově neuvidíte vše, ale pouze konkrétní rádius okolo vás. Zbytek bude zahalen mlhou. Opět se chystá beta, ale více o ní nevíme. Bude pravděpodobně pouze pro předobjednávky. Systém specialistů z Black Ops 3 se do čtyřky vrátí. Zatím jich je potvrzených osm.

{control gallery}

Přepracované zbraně

Zbraně jsou další velká oblast, kde Treyarch řádil se změnami. Každá zbraň bude mít unikátní attachmenty, takže už nebudou k dispozici stejné sety pro prakticky všechny zbraně z konkrétních tříd. U všech zbraní půjde vidět, odkud střílí, takže nebudete muset hádat, kde se ukrývá protivník. Stejně tak má být výrazně přepracovaný zpětný ráz a zbraně následkem toho působit dost odlišně.

Battle Royale

Nové Call of Duty zkusí zaujmout také početnou základnu fanoušků battle royale. Mód se jmenuje Black Out a mapa má být 1500x větší než Nuketown. Kromě toho Treyarch slibuje, že je jejich battle royale unikátní a nabídne “10 let Black Ops obsahu”, včetně oblíbených map, postav či vozidel. Trailer zatím moc neukazuje, jak to celé bude fungovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama