Carlos Rodriguez odstupuje z pozice CEO G2, nadobro
Esport Článek Carlos Rodriguez odstupuje z pozice CEO G2, nadobro

Carlos Rodriguez odstupuje z pozice CEO G2, nadobro

Adam Král

Adam Král

24. 9. 2022 15:19

G2 se nedaří. Po kontroverzním prohlášení a party s Andrew Tatem odstupuje jejich CEO.

Reklama

Organizace G2 v poslední době zažívá turbulentní období. Nejdříve CS:GO tým vyhrál skupinu na turnaji ESL Pro League a den předtím byl oznámen kompletně ženská sekce v League of Legends. Zdálo se tak, že pro organizaci nastávají zlaté časy. Blížila se i událost od Riot Games, ve které si společnost vybírá partnery Valorant ligy pro Severní Ameriku a Evropu. Celý sen se rozplynul jako pára nad hrncem poté, co Carlos Rodrigues (CEO G2) sdílel na Twitteru, jak se na afterparty baví s kontroverzním podnikatelem Andrew Tatem.

Nebylo by to jen o bavení. Poté, co se na internet dostalo video, znázorňující Andrew Tatea „pařícího" s Carlosem, vznesla se vlna kritiky vůči Carlosovi. Nebylo by to tak příšerné, kdyby CEO nenapsal na Twitter, že do přátelství s Andrewem nikomu nic není a on si "bude pařit s kýmkoliv k#rva chce". To samozřejmě začalo ubližovat mediálnímu obrazu a pověsti organizace. CEO tak na Twitteru oznámil, že si bere krátkou osmitýdenní pauzu a pozastavuje si všechny výdělky plynoucí z postu. To ale očividně nestačilo.

G2 bez Carlose

Poté, co kritika stále pokračovala s tím, že není možné, aby vše zůstalo při starém, organizace na svém Twitteru vydala 23. září překvapující a nepříjemné prohlášení. Minimálně pro fanoušky G2.

Události posledního víkendu byly pro nás všechny obtížné a tento týden je ještě obtížnější. Dostali jsme a přijali Carlosovo oznámení – odstupuje z pozice CEO G2 Esports. Jsme plně odhodláni pokračovat v odkazu G2 a chceme zdůraznit, že nepodporujeme jakoukoliv formu misogynie. 

Vaši G2 Esports

Prohlášení pak ještě pokračuje, toto je jen zkrácená verze. Video natočil i Carlos Rodriguez a dal ho na svůj Twitter.

Jak to tak vypadá, morální poučení z celé akce je, abyste si dávali dobrý pozor na to, co děláte – obzvlášť, pokud jste CEO jedné z největších esportových organizací na světě. I přes odchod Carlose stále platí, že Riot Games vyřadil G2 z výběru do plánované Valorant ligy. To znamená, že navzdory velikosti organizace se G2 alespoň prozatím nestane partnerem Valorantu v Severní Americe a Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama