CD Projekt se omlouvá a vysvětluje situaci okolo vydání Cyberpunk 2077
Zajímavosti Článek CD Projekt se omlouvá a vysvětluje situaci okolo vydání Cyberpunk 2077

CD Projekt se omlouvá a vysvětluje situaci okolo vydání Cyberpunk 2077

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 1. 2021 15:00

Podaří se hru opravit?

Reklama

CD Projekt Red. Jméno studia, které rezonuje i v tradičních médiích, které se hrám nevěnují. Velké problémy byly zkrátka vidět a žaloby akcionářů celou situaci jen dovršily. Vývojáři ale nechtějí ztratit reputaci a respekt hráčů, který postupem let získali a vydávají tak omluvné a vysvětlovací video se spoluzakladatelem studia Marcinem Iwińskim.

V tom ředitel společnosti nejdříve tvrdí, že všechna rozhodnutí včetně finálního vydání záviselo jen na něm a dozorčí radě - hráči by tak neměli obviňovat vývojářský tým. Údajně se ale objevilo několik problémů, které interní testování neodhalilo. Studio se údajně snažilo vytvořit epickou hru pro PC a tu následně upravit pro konzole. O omezeném výkonu starší generace vývojáři věděli, do poslední chvíle ale doufali, že se jim problémy podaří napravit. To se ale nestalo.

Do budoucna se tak polské studio soustředí zejména na opravení hry. Kvůli tomu se odkládá vydání DLC zdarma i next-gen verze, která vyjde v druhé polovině letošního roku. Další placené expanze dorazí až příští rok. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama