České DayZ míří na PlayStation 4
Gaming Článek České DayZ míří na PlayStation 4

České DayZ míří na PlayStation 4

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

28. 5. 2019 13:31

Boj o přežití na PS4 začne příští týden.

Reklama

České studio Bohemia Interactive oznámilo, že jejich MMO titul DayZ bude k dispozici od 29. května 2019 na PlayStation 4. Zprávu si můžete přečíst na oficiálním PlayStation blogu. Tímto vývojáři navazují na svou expanzi do konzolových vod, kterou začali v březnu zpřístupněním hry všem uživatelům Xbox One.

DayZ původně vzniklo jako modifikace pro hru Arma 2, což zvýšilo její prodej, a později se tak vývojáři rozhodli udělat z DayZ samostatný titul. Tahle survival hororová MMO s otevřeným světem se v roce 2013 začala prodávat jako early alpha access verze na Steamu. Po dlouhém pětiletém vývoji byla konečně 13. prosince 2018 oficiálně spuštěna její plná verze.

V DayZ se nacházíte ve fiktivní post-sovětské zemi Chernarus, kde se celé obyvatelstvo nakazilo nespecifikovaným virem, které z nich udělalo monstra toužící po lidském mase a s minimální inteligencí. Hráč se jako přeživší musí snažit pro sebe získat dostatek jídla, vody, oblečení, zbraní a dalšího vybavení a především se naučit přežít v této apokalypse. Zombíci útočící na vše živé totiž nejsou jedinou hrozbou. Mnohem nebezpečnější se pro hráče můžou stát, jak se dalo čekat, ostatní hráči. U nich si totiž nemůžete být jistí, jestli vás budou chtít odprásknout a ukrást všechny vaše věci, nebo vám pomůžou, či dokonce se připojí do týmu. Rozhodně musíte být ostražití, protože jakmile zemřete, začínáte opět s prázdnými kapsami... Pardon, s prázdnými batohy.

DayZ je dostupné na PC, Xbox One a od 29. května i na PlayStation 4.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama