Českého streamera Novbyho sebrala kriminálka, reportáž se dostala až do televize
Zajímavosti Článek Českého streamera Novbyho sebrala kriminálka, reportáž se dostala až do televize

Českého streamera Novbyho sebrala kriminálka, reportáž se dostala až do televize

Jarmil Černý

Jarmil Černý

19. 5. 2023 13:35

Kontroverzní český streamer Novby se zapletl do další patálie.

Reklama

Kontroverzní český streamer Novby se zapletl do další patálie, tentokrát byl průšvih tak velký, že se samotný streamer dostal až na kriminální policii. Reportáž o případu byla dokonce odvysílána 18. května na CNN Prima News v pořadu Krimi zprávy.

Případ však nemá překvapivě nic společného s Novbyho nedávným incidentem a tím co po sobě zanechal na hotelovém pokoji, ale se streamerovým neexistujícím živnostenským oprávněním a tedy i odváděním daní.

Českého streamera Novbyho sebrala kriminálka, reportáž se dostala až do televize

Celá situace se odehrála na začátku května, když se streamer z Ústí nad Labem vracel vlakem do svého domovského města. Na nádraží ho však překvapili ústečtí kriminalisté. Ti okamžitě ukázali streamerovi svůj odznak a on následně ukončil vysílání.

Kriminalisté dle reportáže CNN Prima News údajně sledovali streamera už delší dobu, dokonce si kvůli tomu stáhli mobilní aplikaci Twitch.tv. Poté počkali na vhodnou příležitost a streamera lapili. „Státní zástupkyně nám nedala souhlas se zadržením, museli jsme si po něm operativně pátrat. Nezbylo nám nic jiného, než si stáhnout tu streamovací aplikaci a stát se na nějaký čas jeho fanoušky,“ popsal pro CNN Prima News kriminalista Jiří Píša.

Streamer si byl údajně vědom toho, co udělal a že se jeho problém může týkat daní a odvodů, závažnost problému si však neuvědomil. K incidentu se vyjádřil na svém streamu 16. května: „Jako nechci se chlubit, jak jsem se bavil s těmi policajty, ale prý, pane, streamovat dva a půl roku bez toho, aniž byste měl jakože životnost. Jak se vám to povedlo? Z finančáku přijde, že budu muset něco zaplatit, ale to je moje blbost, že jo. Ale dopadlo to dobře.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama