Česko zná své reprezentanty na Esports Fan Championship 2020
Esport Článek Česko zná své reprezentanty na Esports Fan Championship 2020

Česko zná své reprezentanty na Esports Fan Championship 2020

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

20. 5. 2020 20:05

Na mezinárodním turnaji ve hře NHL 20 na konzolích PS4 a Xbox One bude mít Česko kvalitní reprezentanty.

Reklama

Třinecký rodák Josef „Pepcastachurcik“ Stachura a gamer Rytířů Kladno Jaroslav „Jarin“ Řehoř zažívají velmi povedenou sezónu. V Esport hokejové lize vystoupali oba na stupně vítězů a odnesli si část z bohaté finanční odměny. Teď díky vítězství v národní kvalifikaci oblečou národní barvy na mezinárodním turnaji IIHF.

Národní kvalifikace, které probíhají v šestnácti účastnických zemích zrušeného mistrovství světa v ledním hokeji, určily postupující do finálové části Esports Fan Championship 2020, mezinárodního turnaje ve hře EA Sports NHL 20 na konzolích XboxOne a PlayStation 4.

Pepcastachurcik suverénně vyhrál národní kvalifikaci na konzoli Playstation 4, když si připsal všech možných sedm výher. Jarin naopak kraloval na Xboxu, kde mu stačilo k prvenství pět vítězství. V konkurenci 120 gamerů tak postoupili právě dva gameři působící v Esport hokejové lize.

Finálový turnaj Esports Fan Championship proběhne ve dnech 29. května – 7. června 2020 a hrát se bude klasickým vyřazovacím systémem mezi dvaatřiceti postupujícími z šestnácti účastnických zemí mistrovství světa. Vítězové národních kvalifikací v něm budou zastupovat svoji zemi, přičemž výsledky soubojů na obou herních konzolích se budou sčítat a jejich součet určí postupující.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama