Covid opět zasahuje, ESL ruší plány
Esport CS:GO Článek Covid opět zasahuje, ESL ruší plány

Covid opět zasahuje, ESL ruší plány

Michael Douša

Michael Douša

10. 9. 2022 19:47

ESL kvůli koronavirové pandemii opět musí rušit turnaje - tentokrát snad jen jeden.

Reklama
ESL kvůli koronavirové pandemii opět musí rušit turnaje - tentokrát snad jen jeden.

Zatímco svět s napětím sleduje dění na ESL Pro League Season 16, ESL musí hasit požáry na jiných frontách. Tentokrát na té asijské. Zatímco v letech předcházejících koronavirové pandemii se asijský trh, především Čína, těšil značné pozornosti ESL, co se organizace turnajů týkalo, v nedávné době slýcháme značnou kritiku, že na Čínu ESL a další zapomínají.

Rok 2022 není výjimkou z tohoto opomínání - byť pravděpodobně ne úplně dobrovolně. ESL se rozhodlo kvůli zvlášť špatné koronavirové situaci v Číně odvolat organizaci svého turnaje IEM China, který se měl udát začátkem letošního prosince. V současnosti je ESL terčem kritiky za diskriminaci týmů z Asie - zatímco evropský RMR turnaj má 32 účastníků, americký 16, ten asijský má pouhé čtyři. 

Zda se ESL povede zajistit turnaj v jiné asijské zemi zatím oznámeno nebylo a je otázkou, jestli ESL něco takového vůbec plánuje. Kandidátů na turnaj by však bylo v regionu hned několik.

Zrušení přichází společně s oznámením, že se turnaj ESL Pro League Conference odsune z konce listopadu na rok 2023, což je spíše přijato pozitivně, vzhledem k tomu, že EPL Conference se nebude hrát ve stejnou dobu jako BLAST Premier Fall Final.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama