[CS:GO] Francouzská a švédská scéna se dočká změn
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Francouzská a švédská scéna se dočká změn

[CS:GO] Francouzská a švédská scéna se dočká změn

Michael Douša

Michael Douša

28. 5. 2018 13:26

Krize na francouzské scéně a návrat hvězdy.

Reklama

Už dlouhou dobu jsme se nedočkali žádného většího "French shuffle," tak se francouzští hráči rozhodli s poměry zase trošičku zamíchat. Jak to tedy dopadlo? A kdo se navrátí do jednoho z nejlepších týmů na světě?

Francouzská krize

Není to tak dávno, co jsme mohli vidět menší obměnu ve francouzském „supertýmu“ G2. Po neshodách se spoluhráči a vedením bylo rozhodnuto, že tehdejší in-game leader, Richard „shox“ Papillon sestavu opustí a titul in-game leadera přejde na Nathana „NBK-“ Schmitta. S touto pozměněnou sestavou jsme mohli G2 vidět necelé 3 měsíce.

Nyní ovšem přichází zvrat. Shox si začal, dle očekávání, sestavovat nový tým, který sice nemá podporu žádné organizace, ale můžeme si být téměř jisti, že se nějaká organizace určitě najde, případně si mohou založit organizaci vlastní, stejně jako to udělal dánský celek Astralis.

[CS:GO] Francouzská a švédská scéna se dočká změn

Shox si tedy s dalšími odpadlíky z G2 začal tvořit tým, do kterého chtěl původně zahrnout i nynějšího G2 in-game leadera NBK, ovšem někteří členové sestavy si výslovně nepřáli hrát s ním v týmu. Vybral si tedy do týmu jiného člena G2, Alexandra „bodyy“ Pianara.

Tento vývoj je vskutku překvapující, jelikož shox v rozhovoru s vlastníkem G2, Carlosem „ocelote“ Rodríguem Santiagem, prohlásil, že bodyy jeho projektu „nevěřil ani v nejmenším.“

S bodyym a Kennym „kennyS“ Schrubem po boku, shox si zajistil status Legendy pro nově vznikající tým. Jeho tým totiž tvoří většina členů G2, která dovedla sestavu do nejlepších osmi na ELEAGUE Major turnaji, takže nebudou muset procházet kvalifikací. Tuto trojici doplní ještě Edouard „SmithZz“ Dubourdeaux a Kévin „Ex6TenZ“ Droonals, kteří byli doposud „na volné noze.“

[CS:GO] Francouzská a švédská scéna se dočká změn

Shox prozatím vyjednává s G2 a je možné, že pokud vyjednávání dopadne špatně, organizace by se i mohla vzdát postu legendy na FACEIT Majoru, kterého se dočkáme v letošním roce. Ohledně NBK, apEXe a mixwella, tedy zbytku G2 sestavy, si nikdo nemůže být jist budoucností.

Eso zpátky ve hře?

Před několika měsíci jsme si mohli všimnout, že hvězdu týmu FaZe Clan, švédského ostrostřelce Olofa "olofmeister" Kajbjera, nahradil opět Švéd, tentokrát však Richard "Xizt" Landström. Dnes už však víme, že olofmeister se do týmu vrací a na twitteru poděkoval všem fanouškům za podporu a týmu FaZe Clan za pochopení jeho přestávky z osobních důvodů. Xizt se namísto své původní organizace, tedy Ninjas in Pyjamas, přesune do celošvédské organizace fnatic, kde nahradí Jonase "Lekr0" Olofssona.

[CS:GO] Francouzská a švédská scéna se dočká změn

Tento krok byl už nějakou dobu předpokládaný, protože olofmeister už při odchodu z evropské organizace ohlašoval, že jeho přestávka z osobních důvodů je pouze dočasná a že se zase vrátí. FaZe se za dobu jeho nepřítomnosti podařilo vyhrát jeden turnaj, takže se můžeme těšit na ještě lepší výsledky, jestliže bude olofmeister zase "doma". A nebo ne? Kdoví, kolik času na trénování při té své přestávce měl. FaZe i fnatic v nejbližší době čeká ECS Season 5 finals, tak uvidíme, jak se oba týmy se změnami popasují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama