[CS:GO] Mousesports přichází o tři členy
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Mousesports přichází o tři členy

[CS:GO] Mousesports přichází o tři členy

Michael Douša

Michael Douša

5. 2. 2019 15:11

Německá organizace se zbavuje tří členů, o koho půjde?

Reklama

"Je to smutný den pro naši organizaci, když Sergej, Martin a Chris byli velice cennými členy týmu po dlouhou dobu, ale musíme hledět vpřed a tvrdě pracovat, abychom si zachovali naši pozici mezi nejlepšími Counter-Strike týmy." - mousesports CEO, Stefan Wendt

Jak už je v úvodní citaci psáno, mousesports opustí Martin "STYKO" Styk, jenž se do týmu připojil v roce 2017, což přineslo vítězství na ESG Tour Mykonos, V4 Budapest a StarLadder v Kyjevě, Chris "chrisJ" de Jong, klíčová součást mousesports už po dlouhých pět let a Sergej "LBMT" Bezhanov, kouč, který dovedl mousesports ke čtyřem titulům za své dvouleté působení v roli stratéga za zády hráčů.

Dochází k tomu po neuspokojivém výsledku na evropském Minoru. Německá organizace se rozhodla pro velkou změnu, proto po pečlivém zvážení vystaví nový tým okolo jádra tvořeného Tomášem "oskar" Šťastným, Robinem "ropz" Koolem a Miikou "suNny" Kemppim.

[CS:GO] Mousesports přichází o tři členy

SuNny se k tomuto kroku vyjádřil následovně:

"Rozdělení této sestavy po roce a půl a devatenácti offline turnajích není jednoduché, ale někdy může pár kroků zpět znamenat velký skok kupředu. V týmu nejsou žádné vyhrocené pocity ani rozepře, pouze jsme se dostali do situace, ze které se sami nedokážeme dostat a něco se muselo změnit. Byl to náš nejúspěšnější rok a věřím, že tento krok posune naše kariéry vpřed k něčemu lepšímu. Díky vám za všechno. Těším se na novou, čerstvou kapitolu, kde se můžeme opět stát favority o tituly."

Je tedy otázkou, kdo nastoupí na post kouče místo lbmt, kdo se ujme IGL role a kdo bude fungovat jako víceméně support hráč místo Martina. Objevují se spekulace ohledně nástupu karrigana na post IGL, ovšem ani to není jisté, když karrigan nyní hraje za severoamerické Envy. Očekávejme tedy v nejbližší době oznámení o nástupu nových tváří, nejpozději však po majoru, kdy dojde na nejvíce personálních změn.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama