[CS:GO] oskar do HellRaisers - návrat ke kořenům
Esport CS:GO Článek [CS:GO] oskar do HellRaisers - návrat ke kořenům

[CS:GO] oskar do HellRaisers - návrat ke kořenům

Michael Douša

Michael Douša

3. 6. 2020 12:54

Tomáš "oskar" Šťastný se na lavičce neohřeje dlouho.

Reklama

Už je to dávno, co jsme přinesli srdceryvný článek plný citátů od vedení Mousesports o tom, jak se německá organizace musí rozloučit se třemi členy své sestavy - Martinem "STYKO" Stykem, Chrisem "chrisJ" de Jongem a koučem Sergejem "lbmt" Bezhanovem - proto, aby byli schopni se jako organizace posunout dál.

Jak už to však často bývá, odvolává se, co se odvolalo, a tak se s touto sestavou nakonec nerozloučí chrisJ, ba co víc, k odcházejícím se připojí i Miikka "sunNy" Kempi a Tomáš "oskar" Šťastný. Jaký to zajímavý sled událostí!

Kdo je tedy vlastně nahradí?

To je jednoduché. Nebyli jsme jediní, kdo předpokládali, že se do mousesports připojí Finn "karrigan" Andersen. Tento ostřílený ingame leader byl v loňském roce odejit z hvězdného týmu FaZe Clan a jeho roli přebral Nikola "NiKo" Kovač a do týmu přišel Dauren "AdreN" Kystaubayev, pro nějž vypadá situace vskutku nadějně, vzhledem k tomu, že se pro nás Ladislav "GuardiaN" Kovács vyjádřil, že by si ho v týmu chtěli nechat na delší dobu. Tentokrát jsme měli pravdu. Krom karrigana se do týmu přidává i AWPer z HellRaisers, Özgür "woxic" Eker a David "frozen" Čerňanský. 

[CS:GO] oskar do HellRaisers - návrat ke kořenům

Mousesports se s touto novou sestavou trochu staví na tenký led, protože vložit do týmu tolik nových mladých talentů - frozena, ropze a woxica (všem je do dvaceti let) je často risk, který nemusí vést k tomu pověstnému zisku. Největším riskem je právě asi šestnáctiletý Slovák David "frozen" Čerňanský, který se z týmu NoChance po velmi krátké době přesouvá právě do takhle velkého a slavného týmu - stage, které sleduje celý svět, pro něj tedy budou žhavou novinkou. Uvidíme, jak se s tím popasuje a zdali jeho působení přinese kýžené ovoce.

A co bude se zbytkem?

SuNnyho cesta je zatím nejistá, objevily se informace o tom, že vyjednává se severoamerickou organizací Cloud9, z jednání však asi sešlo, jelikož se ani jedna strana nijak nevyjadřuje. Poté se objevila fáma o jednání s finským týmem ENCE, to však organizace rezolutně odmítla. Kam jeho kroky zamíří? Kdoví.

Oskar zpočátku psal, že si nechává chvíli oddychu a že se bude věnovat spíše streamování, zatímco bude čekat na nabídky. Nečekal dlouho. Hned druhý den vyšla najevo zpráva, že si zahraje za HellRaisers, jeho první zahraniční tým, ve kterém hrál ještě s Kirillem "ANGE1" Karasiowem a Vladyslavem "bondik" Nechyporchyukem, k nimž se poté přidal i STYKO. Do HellRaisers se odebírá i s jejich bývalým koučem, lbmt.

[CS:GO] oskar do HellRaisers - návrat ke kořenům

STYKO tentokrát nepřijde s oskarem, jako tomu často bývalo. Nabídku sice dostal, rozhodl se ji však nepřijmout a můžeme tedy v nejbližší době očekávat oznámení o jeho přestupu do jiného týmu. 

Sestava mousesports je tedy následující:

  • Robin "ropz" Kool
  • Chris "chrisJ" de Jong
  • Finn "karrigan" Andersen
  • Özgür "woxic" Eker
  • David "frozen" Čerňanský.

Sestava HellRaisers je zase tato:

  • Kirill "ANGE1" Karasiow
  • Abay "Hobbit" Khasenov
  • Issa "ISSAA" Murad
  • Tomáš "oskar" Šťastný

Photo courtesy: HLTV.org

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama