[CS:GO] STYKO: "Na 95 % bych tu zůstal"
Esport CS:GO Článek [CS:GO] STYKO: "Na 95 % bych tu zůstal"

[CS:GO] STYKO: "Na 95 % bych tu zůstal"

Michael Douša

Michael Douša

18. 7. 2018 13:33

STYKO se s námi podělil o názor na americkou pro scénu.

Reklama

Na ESL Cologne jsme si na rozhovor pozvali i bývalého hráče mousesports a nynějšího stand-ina pro Cloud9, Martina "STYKO" Styka. Bavili jsme se o jeho zkušenosti s Cloud9, problémy s angličtinou a jeho možném setrvání v USA. Co nám na to tedy řekl?

 
Ahoj Martine, ty jsi na tomto turnaji hrál za Cloud9, jaké z toho máš pocity?
Musím říct, že s kluky se mi hrálo opravdu dobře, nečekal jsem nic nového, abych nebyl zklamaný, ale nutno dodat, že kluci jsou hrozně fajn parta, kteří se navzájem trollí, je s nimi sranda. Ale i tak zůstáváme seriózní, profesionální, připravujeme se na každý zápas a snažíme se trénovat co nejvíc, takže i když jsme teď vypadli z turnaje, trénovali jsme každý den. Pro případ, že budu  zase někdy potřeba, tak abychom byli produktivní. Jsem rád, že jsem tady (na ESL Cologne 2018 - pozn. red.) s nimi mohl hrát, získal jsem spoustu nových zkušeností a jsem si jist, že oni zase získali mnoho zkušeností ode mě, protože jsem se do toho týmu snažil zase přinést nějaké nové poznatky, a tak dál. 
Takže říkáš, že chemie u vás fungovala perfektně?
Určitě, každý hráč, se kterým jsem hrál, byl svým způsobem jiný, ale zároveň byli na stejné stránce, co se týče profesionality, humory, životního stylu, nebo jak to mám nazvat. Prostě je hrozně příjemné s nimi hrát, je vidět že mezi nimi žádná velká rivalita, není mezi námi žádná černá ovce, se kterou by si někdo nerozuměl. Často se to v evropských týmech stává, protože v evropském prostředí to většinou funguje tak, že se skládá tým proto, aby se vyhrávaly turnaje, ne proto, aby se složila parta kamarádů, kteří spolu budou chtít hrát. Jednoduše je to všechno o byznyse. Tady vidím, že když hraju s hráči z jiné země, je to úplně něco jiného, hrajou spolu, protože jsou to praví kamarádi a je s nimi vždycky dobrý pokec a tak dál. To mě docela fascinuje.
Ty když jsi jako Slovák přišel do Cloud9, tak už jsi byl zvyklý na angličtinu z mousesports, byl v té evropské a té americké nějaký závažný rozdíl?
Určitě jo, je v ní docela rozdíl, ale za dva, tři dny si na to člověk zvykne. Používají jiné fráze, mají jiné callouty, ty jsou hodně rozdílné, než v Evropě. Tady jsou týmy zvyklé si pojmenovat každý roh, každý centimetr mapy, zato v USA se všechno pojmenovává spíš opisem. Takže ne, že by minimalizovali komunikaci, ale vždycky se snaží o co nejkratší a nejpřesnější popis daného místa. Je to úplný nezvyk, musel jsem se na to přizpůsobit, ale jak jsem říkal, za dva, tři dny už jsem si zvykl a mohl fungovat normálně. 
Poslední otázka, zůstal bys s nimi?
Pokud přijde takováto nabídka, určitě bych nad ní dlouho přemýšlel, ale pravděpodobně bych i přijal. Tady v Evropě mě máloco drží, nemám tady práci, nemám tady školu, nemám tu přítelkyni, ani nic podobného, co by mě v tomto omezovalo. Takže pokud přijde taková nabídka, už jsem to říkal i v jiných rozhovorech, dávám tomu, že bych ji přijal, nějakých 95 %. Jsem otevřený jak americkému, tak evropskému týmu, vždycky zvážím tu nejlepší. Je hodně důležité si to pořádně rozmyslet, protože tady ty kontrakty jsou na rok, případně na dva, takže je nejdůležitější si zvážit za koho budu hrát a koho budu reprezentovat. 
To je naprosto pochopitelné, děkuji za rozhovor!
Děkuji, měj se!
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama