CS:GO Vánoce přišly brzy: Nová operace, změny ve zbraních a nový matchmaking
Gaming CS:GO Článek CS:GO Vánoce přišly brzy: Nová operace, změny ve zbraních a nový matchmaking

CS:GO Vánoce přišly brzy: Nová operace, změny ve zbraních a nový matchmaking

Michael Douša

Michael Douša

22. 9. 2021 11:07

Velká změna přišla i na Dust II

Reklama
CS:GO se dočkalo největšího updatu za poslední dobu. Co všechno je nové?

Nová operace

Valve vydalo již v pořadí jedenáctou operaci, tentokrát nazvanou Operation Riptide. S ní přichází nové mapy, nové mise a "nové způsoby jak hrát oblíbené herní módy", jak píše vydavatel. Vstupenka stojí opět 12,75 eura a za plnění misí si hráči mohou vysloužit odměny v podobě nových agentů, zbraní, samolepek a nášivek.

Změny gameplaye

Obrovskou změnou pro kompetitivní hraní jsou čtyři hlavní novinky. Zaprvé, granáty bude možné odhazovat stejně, jako zbraně, což může pomoci vybalancovat týmovou ekonomiku a bude tak možné nakupovat granáty pro své spoluhráče. Zadruhé, na Dustu II nebudou moci teroristé sledovat spodní mid z T spawnu. Aby mohli snipeři sledovat průchod CT hráčů, budou muset seskočit do suicide oblasti. 

Poslední dvě velké novinky se týkají zbraní: M4A1-S má zvýšené poškození do těla, zatímco Desert Eagle má poškození do těla snížené. Z blízka tak budou stačit pořád jen dvě rány do těla pro kill, z větší dálky už ale budou potřeba rány tři. O něco menší změnou je zlevnění Dual Berettas z 400 na 300.

Nový matchmaking

Pokud jste museli s kamarády hledat složitě servery třetích stran proto, abyste si zahráli gathery, nebo jste si dokonce museli platit za prémiové služby, nezoufejte. Valve vyšlo hráčům vstříc a gathery tak bude možné hrát i na oficiálních serverech.

Stejně tak přichází Valve s novinkou v podobě krátkého matchmakingu. Místo klasického MR30 systému se tak využívá MR16, takže vítězi stačí dojít k devátému bodu. Kompetitivní hraní tak nebude závazkem na hodinu a půl, ale třeba jen na půlhodinu. Deathmatch si poté zasloužil vlastní rozšíření na klasický, týmový a free-for-all.

Nové operace se již zhostili youtubeři, například Sparkles níže:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama