[CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý

[CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý

Michael Douša

Michael Douša

12. 1. 2019 19:24

Živé reporty z ESL One Cologne 2018.

Reklama

Dnešní den bude stejně nabitý, jako ten předešlý, ne-li více. Na dnešek jsou v plánu semifinále.

Prvním je Astralis vs. NaVi. Astralis svou úžasnou formu předvedli už ve skupinách, kde ani jednou neprohráli, díky tomu postoupili rovnou do semifinále. Napumpovaní a připravení poprat se s kýmkoliv, aby si došli pro pohár, jak se při včerejším rozhovoru zmínil Lukas "gla1ve" Rossander.

[CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý

NaVi se zase ukázali včera při napínavém zápase proti fnatic. Na obou mapách dostali velký náskok, který se fnatic pokoušeli horko těžko dohnat, ale ani jednou je ukrajinsko-ruští střelci nenechali. 

[CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý

Mapy vypadají následovně: 

První mapou je Overpass, výběr NaVi Druhou mapou Nuke, výběr Astralis Třetí mapou je Inferno

První polovina na Overpassu dopadla 9-6 ve prospěch NaVi, získali totiž, stejně jako proti fnatic, zpočátku velký náskok, ale nepodařilo se jim ho udržet velice dlouho. Druhé pistole už vyhráli Astralis a vzali si rovnou tři následující kola. Další vývoj už je velice vyrovnaný, každý tým si bere po jednom kole a zatím to nikam pořádně nevede, přesčas se tedy stával možnějším a možnějším. Nakonec však NaVi uzavírají mapu se skore 16-13 a půjde se tedy na mapu druhou, Nuke, o které nám gla1ve řekl, že to je jednoznačně jejich nejsilnější mapa. Bude to pravda?

[CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý

Na druhé mapě jednoznačně dominovali Astralis. Gla1ve tedy mluvil čistou pravdu. Astralis vytáhli skore v první polovině až na 10-2, poté však opět zazářil ukrajinský s1mple, a tak se jim podařilo dostat se alespoň na skore 10-5. Druhá polovina byla o poznání dramatičtější, protože se oba týmy dostaly do mnoha clutch situací, ovšem i tak šla všechna vyhraná kola jednostranně k Astralis. 16-6 je tedy skore na mapě druhé, půjde se i na mapu třetí, Inferno.

[CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý

První polovina třetí mapy dopadla ve prospěch NaVi, s velkým náskokem 10-5. Ti poté dotáhli skore až na příčku match pointu, 15-10. V tu chvíli opět zapracovali Astralis, především díky mistrovské práci Magiskboye, který si dal moc pěkné triple killy, ale ani to na ostrostřelce vedené s1mplem nestačilo. 16-13 je tedy skore, se kterým se NaVi dostávají do finále proti vítězi BIG v. FaZe, jež uvidíme hrát už za chvíli. 

[CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý

V druhém semifinále tedy uvidíme FaZe versus BIG. 

FaZe, někdejší nejlepší tým na světě, pokud vyhrají tento turnaj, získají trofej Intel Grand Slam a s tím i jeden milion dolarů. A to je dostatečná motivace na to, aby se opravdu snažili. Na druhou stranu pořád hrají s cromenem, který zaskakuje za olofmeistera. Není to vůbec špatný hráč, ale pořád nedosahuje takových výšin, jako olofmeister.

BIG zase mají obrovskou podporu zdejšího publika. Nikdy jsem nezažil, že by při každém killu dva tisíce lidí začalo křičet, tleskat a skandovat hesla na podporu svého týmu. A přesně takoví fanoušci BIG jsou. Mají zde neskutečnou atmosféru a BIG opravdu chtějí ukázat domácímu publiku, že na to fakt mají. Dokáží však překonat mistry světa?

První mapa, Dust II, pick BIG, nám ukazuje, že ačkoliv se snaží ze všech sil, na FaZe to nestačí. První polovina pro BIG začala tragicky, skore se upnulo na 11-4 pro FaZe. Ve druhé polovině získali FaZe pistole, ale BIG poté dorovnali a došlo až na remízu, takže se šlo do přesčasu. I to byl vyrovnaný boj, ale FaZe z něj nakonec vycházejí vítězně se skore 19-17.

[CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý

Přecházíme tedy na druhou mapu, Train. A tu za hromového jásotu pritpmnych Němců vyhrává BIG. Od začátku měli pěkný náskok, ale FaZe je ještě v první polovině předehnali a v polovině ustálili skore na 9-6. Nezastavitelní Němci se však tempem Blitzkriegu hnali kupředu a i přes obrovskou snahu FaZe a rainovo eso uzavřeli mapu 16-13 a jde se na Inferno.

[CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý

A Němci postupují do finále! Gob b a jeho parta vyškolili někdejší nejlepší tým na světě tak, jak by si to nikdo ještě před třemi měsíci nedokázal představit. Se skore 16-6 BIG eliminovali FaZe a dostane se nám nejneočekávanějšího finále - BIG versus Natus Vincere. Finále, které v nejdivočejších představách nebrali v potaz ani samotní hráči FaZe nebo Astralis. Nemožné se tady, v Kolíně, stává skutečným. Nikdy by mě nenapadlo, že uslyším čtyři tisíce Němců ve stoje zpívat Seven Nation Army. Nyní už však můžu zemřít v klidu a míru. Atmosféra bude zítra ještě napjatější, než kdy předtím.

[CS:GO] Živě z ESL Cologne 2018, den druhý

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama