Cuphead Soundtrack se umístil na 1. místě v Billboard Jazz
Zajímavosti Článek Cuphead Soundtrack se umístil na 1. místě v Billboard Jazz

Cuphead Soundtrack se umístil na 1. místě v Billboard Jazz

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 9. 2019 15:15

Nedivíme se.

Reklama

Herní průmysl či části z něj v dnešní době často zasahují i mimo pevnou hráčskou základnu. Takové The Sims si často zahraje nejedna vaše kamarádka hrami jinak nedotčená a zase série FIFA patří mezi základní tituly pro mnohé konzolisty. Do mainstreamu se občas ale dostane i hudba.

V současné době se to povedlo soundtracku k velmi úspěšné hře Cuphead, jenž staví na retro stylu, a to i v hudbě. Právě album obsahující soundtrack se v žebříčku Billboard Jazz dostalo na první místo a v prodejích na vinyl dokonce na místo šesté a to hned za největšími peckami od Queens.

Je to také první herní soundtrack, který se dostal v jakémkoliv žebříčku na první místo, i když dříve k tomu měl blízko například song Survival (který promoval Call of Duty: Ghosts) od Eminema, jenž se umístil na páté příčce v žebříčku Hip-Hop. Velmi úspěšné jsou i písničky od společnosti Riot Games, jenž má pod palcem League of Legends. Song Warriors od Imagine Dragons promovali světový šampionát World 2014 a na Youtube si drží okolo 230 milionů zhlédnutí. O 30 milionů více pak má písnička POP/STARS od fiktivní skupiny K/DA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama