dalsi-miliony-na-lol-world-championship
Esport League of Legends Článek Další miliony na LoL World Championship.

Další miliony na LoL World Championship.

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

2. 11. 2016 10:17

Odměna pro vítěze LoL Worlds stále stoupá a bude i nadále, dožene někdy The International?

Reklama

Další miliony na LoL World Championship.

Finálové uktání dvou nejlepších týmů světa, vrchol sezóny, na který čeká snad každý fanoušek kompetitivního League of Legends, se odehraje dnes v noci. Neméně zajívavým aspektem je vedle dechberoucích výkonů samotných hráčů i odměna, o kterou usilují.

Bylo již tradicí, že v porovnání s významem a rozsahem samotného mistrovství světa je finanční částka, přinejmenším skromná. Po čtyři roky to byl vždy 1 000 000 dolarů pro vítěze. Riot Games letos poprvé přidá k vlastním zdrojům financování další. Tím je prodej herního obsahu a přidáním 25% k základní hodnotě.

Poslední uveřejněná částka, na kterou narostla finanční dotace byla 4 145 000 dolarů. Dnes, před vypuknutím finálového utkání přišla od Riot Games další aktualizace. Celková dotace mistrovství světa v League of Legends je přesně 5 070 000 dolarů, to je 121 600 000 korun! Lepší tým z dvojce finalistů SK Telecom T1 a Samsung Galaxy odejde z arény v Los Angeles s titulem mistra světa a minimálně 2 000 000 dolarů v kapse. Přispívaní by totiž mělo být aktivní i po ukončení finále, až do 6. listopadu.

Pro srovnání, turnaj podobný významem, The International ve hře Dota2 má za sebou šest ročníků, z toho na čtyřech se na odměnách podíleli fanoušci. V posledních třech letech se mu do množství příspěvků nemohl rovnat žádný podnik na světě. Avšak v roce 2013, kdy byla tato možnost poprvé zpřístupněna, byla celková dotace 2 874 380, z toho 1 274 380 pocházel od fanoušků. První ročník byl tedy jakýmsi zahřívacím kolem po kterém následoval raketový růst, podobný scénář se může odehrát i na LoL Worlds.

Myslíte, že v nasledujících letech doženou odměny na LoL World Championship slavný The International?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama