Další zmatení: Valve zaregistrovalo značku CS2
Esport CS:GO Článek Další zmatení: Valve zaregistrovalo značku CS2

Další zmatení: Valve zaregistrovalo značku CS2

Michael Douša

Michael Douša

18. 3. 2023 10:51

Valve si s hráči nebere servítky. Bude tedy nová hra, nebo jen update?

Reklama
Valve si s hráči nebere servítky. Bude tedy nová hra, nebo jen update?

Zájem o Counter-Strike: Global Offensive nebyl nikdy vyšší. Hra láme vlastní rekordy v počtu hráčů, fanoušci mají příležitost sledovat špičkové CS v přímém přenosu na ESL Pro League a navíc to vše objímá napjatá atmosféra ohledně přechodu CS:GO na nový engine Source 2. Twitteru a dalším sociálním sítím ale především vládne ta skutečnost poslední. A Valve, vývojáři této střílečky, rozhodně nemají v úmyslu přestat přilévat olej do ohně.

Dnes vypluly na povrch informace o tom, že Valve zaregistrovalo ochrannou známku COUNTER STRIKE™ specificky pro "počítačový herní software", dále COUNTER STRIKE™ pro "provozování online herní zábavy", CS2™ pro "počítačový herní software" a CS2™ pro "provozování online herní zábavy". To může znamenat mnohé.

Spekulanti již došli k poněkud pravděpodobnému závěru, že se tedy nebude jednat o pouhý přechod CS:GO na nový engine, ale že půjde přímo o rebrand celé hry. To by mohlo mít poněkud pozitivnější přijetí v komunitě, pokud by ale vyšla úplně nová hra paralelně k CS:GO, kritickou otázkou by samozřejmě byly skiny a možnost jejich přesunu na novou hru. Taktéž to ale může znamenat jen to, že si Valve hlídá svůj prostor pro případ, že by se někdo snažil parazitovat na jejich značce. 

Komunita se však shoduje, že pravděpodobně nás čeká přechod na zbrusu novou verzi hry pod prostým názvem Counter Strike. Je však třeba brát v potaz, že všechny registrace ochranných známek teprve prošly formální kontrolou, žádné z nich ale ještě nebyl přiřazen řádný kontrolor. Je tak rozumné, že by Valve chtělo počkat s vydáním hry, než si budou moci být opravdu jisti, že hru pod tímto názvem mohou vydat. Je sice pravda, že značka COUNTER STRIKE je v systému patentů USA jen málokrát, ale pořád je zde možnost sporu: Značka CS2 je stále registrovaná a platná pro CS2®, výrobce paintballového vybavení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama