Deset dětí bylo v Indii zatknuto za hraní PUBG
Zajímavosti Článek Deset dětí bylo v Indii zatknuto za hraní PUBG

Deset dětí bylo v Indii zatknuto za hraní PUBG

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

20. 3. 2019 16:25

Do lochu za hraní her? V Indii žádný problém!

Reklama

V západoindickém Gudžarátu bylo dětem zakázáno hraní mobilního PlayerUnknown’s Battlegrounds poté, co se místní papaláši rozhodli, že hra způsobuje nárůst násilí u dětí. Policejní zpráva o zákazu říká, že hry jako je PUBG ovlivňují jak vzdělávání mládeže, tak i chování, řeč či vývoj.

Celý zákaz přišel v platnost minulý týden a policie již musela zakročit u deseti puberťáků, kteří zákaz ignorovali. Byli uvězněni a za pár hodin propuštěni s varováním, aby se to již neopakovalo, protože příště by z toho nemuseli vyváznout tak lehce.

Indický předseda vlády Narendra Modi k celému zákazu řekl, že popularita her jako PUBG nebo Fortnite představuje výzvu hlavně pro rodiče. Jako veškeré nové technologie přináší i hry jak negativa, tak i pozitiva. A jako rodič si s tím musíte poradit a zjistit, jakým způsobem je lze využít k správné výchově a rozvoji. Také je potřeba využít přirozené dětské zvídavosti i v jiných směrech, než jsou hry, například aplikace vyučující vaření.

PUBG mobile na celou kauzu zareagovalo prohlášením, že již v Indii pracuje na zavedení "zdravého herního systému", který má podporovat vyvážené a zodpovědné hraní včetně věkového omezení. A také, že již jednají s patřičnými indickými orgány na zrušení zákazu.

Indům rozhodně nezávidíme, ale je tak trochu zvláštní, že ban se vztahuje pouze na PUBG, ale ne na mobilní verzi hry Fortnite či další střílečky.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama