Discord mění dlouho zavedený formát jmen. Část nicku zmizí!
Gaming Článek Discord mění dlouho zavedený formát jmen. Část nicku zmizí!

Discord mění dlouho zavedený formát jmen. Část nicku zmizí!

David Jiránek

David Jiránek

4. 5. 2023 18:24

Přišla platforma o ikonický prvek?

Reklama

Jedna z nejoblíbenějších komunikačních platforem nejen pro hráče mění systém jmen. Každý uživatelský účet na Discordu byl spjatý s čtveřicí čísel za mřížkou. Díky tomu mohlo existovat několik Honzů nebo Aniček. S příští aktualizací se to ale změní a platforma vás s velkou pravděpodobností donutí jméno změnit.

Nový systém jmen bude podobný, jako na většině sociálních sítích. Označení začínající zavináčem bude muset být zcela unikátní a sestavené pouze z malých základních písmen (a-z), čísel (0-9) a dvou znaků (tečky a podtržítka). Pokud tedy používáte například běžné křestní jméno s číslem za mřížkou, budete donuceni ke změně.

Discord mění dlouho zavedený formát jmen. Část nicku zmizí!

Změna se týká přezdívky za @

Discord mění systém z důvodu přehlednosti. Pokud jste si chtěli někoho přidat, mohl být rozdíl mezi nickem @hOnza a @Honza, nemluvě o zapamatování čtyřciferného čísla. První problém by se dal vyřešit pravidlem, že by všechny přezdívky byly převedeny na malé znaky. To by ale donutilo třetinu uživatelů ke změně jména.

Programátoři se proto rozhodli upravit systém jmen tak, aby mohla být změna dlouhodobá a zároveň nicky zjednodušit. Čtveřice čísel proto zmizí a váš nick se stane unikátním. To ovšem znamená, že se strhne boj o obecné a často využívané přezdívky. V tomto Discord upřednostní uživatele, kteří jsou na platformě delší dobu. Právě těm vyskočí dialog se změnou jména dříve.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama