Do finálového dne se dostali Entropiq i Enterprise
Esport Valorant Článek Do finálového dne se dostali Entropiq i Enterprise

Do finálového dne se dostali Entropiq i Enterprise

Aleš Pelc

Aleš Pelc

18. 8. 2022 15:11

Postupují také dva mixy

Reklama

Osm nejlepších československých celků se dostalo do play-off, aby zkusilo své štěstí v boji o titul mistra Grunex Challenge a část z prizepoolu 55 tisíc korun. Dnes už jich je v turnaji jen polovina, ze čtvrtfinále postoupili Entropiq, ENTERPRISE, NEBRKRAKR a EUgang

Ve středečních 15 hodin odstartovaly první čtvrtfinálové duely mezi Entropiq a FRAGOLIS živě na streamu, a Absolute Amateurs proti NEBRKRAKR v pozadí. Přestože měl tým Entropiqu proti sobě mix silných hráčů, nenechal svým soupeřům žádný prostor pro vítězné akce. FRAGOLIS dokázali za dvě mapy získat pouhých pět kol a bylo dohráno za méně jak hodinu čistého času. To Absolute Amateurs se tak rychle nevzdali. NEBRKRAKR se ujmul začátku série a než se jeho protivníci vzpamatovali, už vedl 1:0. Na Ascentu se na plné obrátky už rozjely oba celky, nebylo tak divu, že se mapa dostala až do prodloužení. Koncovku zvládli lépe amatéři, rozhodnout se tedy muselo na Iceboxu. Zde zužitkoval mix s bývalými hráči Teamu Liquid a Arctic vyhraných pistolových kol, díky kterým svému soupeři vždy odskočili. Na začátku druhé poloviny Iceboxu za stavu 7:5 zvýšil NEBRKRAKR svůj náskok o další čtyři kola a následně si došel i pro postup do semifinále. Absolute Amateurs bude mrzet také fakt, že z celkových šesti pistolových kol nevyhráli ani jedno. Tato bilance je připravila o dvanáct kol, tedy skoro celou jednu mapu.

Druhým streamovaným duelem bylo Woof Woof vs. ENTERPRISE. Střetnutí tuzemských stálic mělo velmi zajímavý a napínavý průběh. Vlci tlačili na hráče červeno-bílé organizace od prvních kol, dařilo se jim navyšovat vedení a kolo po kole se blížili k překvapení celého turnaje. Jenže… VALORANT se hraje na třináct vyhraných kol a ty Woof Woof získat nedokázali. Za stavu 12:5 na Fracture se do té doby hladce jedoucí mašina zastavila a ENTERPRISE si došli pro devět kol v řadě a výhru první mapy. Podobná situace se opakovala i na Havenu. Červeno-bílý tým opět zaspal start a nechal uniknout protivníky o čtyři kola, do konce poloviny už ale žádné neprohrál a Woof Woof tak zažili malé deja vu. Po zbytek zápasu se kola přelévala ze strany na stranu, díky lepší první polovině se k map pointu dříve propracovali ENTERPRISE a také se ho chopili. Po možná až příliš dlouhém boji si došli pro očekávané vítězství, a to výsledkem 2:0.

Schopnosti evropských hráčů se staly osudným pro Bandu v duelu s EUgangem, který probíhal mimo obrazovky diváků. Tempo utkání určovala trojice spoluhráčů dříve působících v NOM – kamo, almo a Hitch. Ti dovedli EUgang k výhře mapy Icebox. Veškeré šance na návrat Bandy do utkání zničil vyrovnaný týmový výkon Hitchova celku na Bindu, který skončil za necelých 23 minut a postaral se o novým rekord v Grunex Challenge. 

Právě kapitán EUgangu a bývalých NOM Esports Martin "Hitch" Srp vysvětlil rozdíly mezi turzemskými a zahraničními týmy a jeho budoucnost ve Valorant esportu. 

Čau Hitchi, už jste v top4 celé Grunex Challenge a ještě jste neprohráli jedinou mapu. Budete schopni si čisté konto udržet i ve finálovém dni?
Ahoj, věřím, že budeme pokračovat v dominanci a nebudeme dávat soupeřům šanci.
Od ledna hraješ ve VRL, jsi zvyklý na silné zahraniční soupeře. Jaká je československá scéna v porovnaní například s našimi sousedy?
Pohybuji se primárně na EU scéně, a tak ta lokální pro mě byla trochu záhadou. Musím ale říct, že jsem mile překvapený, kolik hráčů u nás hraje dobrý Valorant na individuální úrovni. Když budou makat, tak mají rozhodně šanci se prosadit. Co vidím jako největší rozdíl v porovnání s okolními zeměmi je, že tu nemáme vybudované lokální Valorant zázemí, tj. pravidelné turnaje, ligy a podobně. Hráči pak nemají tak velkou motivaci vytvářet týmy a hlavně v nich setrvat. Díky tomu pak ani lokální organizace nemají pořádně z čeho brát a chybí tu nějaký middle ground mezi tím co je teď a evropským Valorantem.
Ve čtvrtek vás v semifinále čeká Entropiq – tým, který dobře znáš. Oni od druhé sezóny VRL vyměnili jednoho hráče, ty máš teď v mixu změny dvě. Jaký průběh od tohoto utkání očekáváš?
Čekám rozhodně vyrovnanou bitvu. My si pojedeme náš mixový ranked styl a od bývalých Entropiq očekávám více strukturovanou hru.
V červenci váš tým opustil organizaci NOM, takže hledáte nové působiště. Snažíte se za každou cenu udržet ve stejné sestavě nebo se nebráníte ani nabídkám pro konkrétní hráče? Třeba takový kamo zazářil i v Grunex Challenge a dovedl bych si představit i ve větší organizaci.
S organizací NOM jsme se rozloučili ikdyž většina hráčů včetně mě měla možnost prodloužit smlouvu. Cílem je prozkoumat jak týmové nabídky, tak ale i ty individuální. Jako tým jsme držitelé VRL slotu, tak věřím, že po off-season najdeme nový domov, ideálně společně jako celá pětka. Co se týče kluků z týmu, tak udělali všichni ohromný skok od toho, kdy jsem s nimi začínal hrát a kde jsou teď. Mám z toho extrémní radost, protože ne tolik hráčů dokáže akceptovat zpětnou vazbu a makat na sobě. Myslím si, že každý jeden člen z týmu má na větší organizaci, ale kamo hodně vyčnívá po individuální stránce. Kdyby nebylo jednoho off-game zaškobrtnutí, tak věřím, že už by dávno hrál v jednom z VCT týmů, protože na to rozhodně má všechny předpoklady.
Díky za rozhovor a přeji hodně zábavy ve finálových zápasech.
Tak díky a hlavně dík za takový skvělý turnaj!

Entropiq vs. FRAGOLIS 2:0 (13:2, 13:3)

Absolute Amateurs vs. NEBRKRAKR1:2 (4:13, 14:12, 9:13)

Woof Woof vs. ENTERPRISE0:2 (12:14, 10:13)

EUgang vs. Banda2:0 (13:7, 13:3)

Semifinále začíná už dnes znovu v 15 hodin. První na řadě jsou NEBRKRAKR a ENTERPRISE, kolem 18 hodin nastoupí Entropiq s EUgangem. Zlatým hřebem večera se stane grandfinále. To má očekávaný start mezi osmou a devátou hodinou večer. Mimo turnaj vrcholí i soutěž o 2TB M.2 SSD disk od Kingston Fury běžící na našem Instagramu, tak pospěšte a nenechte si ujít ani jedno!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama