Dojmy: Rapture Rejects v alpha verzi
Gaming Článek Dojmy: Rapture Rejects v alpha verzi

Dojmy: Rapture Rejects v alpha verzi

Jakub Osička

Jakub Osička

24. 7. 2018 20:17

Otestovali jsme vtipné battle royale ze světa Cyanide and Happiness.

Reklama

Včera se na mě usmálo štěstí (i s kyanidem) a dostal jsem možnost vyzkoušet si neotřelé a hlavně velmi netradiční battle royale, o kterém hned na začátku můžu směle tvrdit, že vám spolehlivě roztrhá bránice smíchem díky perfektnímu vizuálu, vtipnému námětu a klasickému sarkastickému až černému humoru, který je světu Cyanide and Happiness vlastní.

Alpha verze se skvělou hratelností

Pojďme si v rychlosti Rapture Rejects připomenout - battle royale od komiksových tvůrců, kteří se spojili s vydavatelem TinyBuild si váš čas určitě zaslouží. Hra si sice rozhodně nehraje na konkurenta etablovaných značek žánru battle royale, nicméně jeho klasické mechaniky používá a často i rozšiřuje. Jako jedna z typických kreslených postaviček se octnete v postapokalyptickém městě, musíte najít zbraně a vybavení a utíkat před rozšiřujícími se plameny, které herní mapu postupně obepínají. No, nedivte se - Rapture Rejects má všechno, včetně Satana.

Dojmy: Rapture Rejects v alpha verzi

Na druhé straně ale stojí zcela odlišné prvky od těch, na které jsme v jiných battle royale zvyklí. Především je to pohled z ptačí perspektivy, který můžete natáčet ze čtyř různých úhlů. Říkáte si možná, že se takhle těžko ve hře můžete před protihráči schovávat, ale opak je pravdou. Na mapě najdete speciální rozhledny, které vám umožní na chvíli zobrazit větší část okolí, čímž můžete získat výhodu a odhalit jiné hráče ještě před jejich příchodem. Naprosto skvěle potom hodnotím speciální předměty - třeba taková maskovací sada, která vám umožní proměnit se na náhodný předmět a splynout s okolím, mi připomněla oblíbený prop-hunt mód z her od Valve.

Neotřelá zábava pro fanoušky

Náboje? K čemu? Stačí vám hřebíky nebo nálož odpadu. Zbraně? Což takhle třeba "vrhač" CD disků? Chybělo mi snad jen trochu větší množství lootu, protože pokud nejste dost rychlí, můžete se marně blahočit po herní mapě a hledat alespoň nějakou zbraň, do které vám pak stejně pravděpodobně brzy dojdou náboje. Ale to se samozřejmě může změnit - čeká nás ještě dlouhá cesta.

Dojmy: Rapture Rejects v alpha verzi

Graficky hře absolutně nemám co vytknout. Přestože je teprve v rané testovací fázi, animace fungují na jedničku a o kvalitě ztvárnění postaviček, ale i celého prostředí, snad nemohl v tomhle případě pochybovat nikdo. Cyanide and Happiness si v komiksech vytvořili vlastní svět, který prostě ani nemohl vypadat jinak. Paráda! A ty animace, když si upravujete postavičku dle libosti a volíte mezi tím, zda bude mít "boobs" nebo "dong"... pokud podobnému humoru nepřicházíte na chuť, hra pro vás asi nebude, ale fanoušci se budou bavit královsky. A teď to nejlepší - testovací soubory zabraly dohromady asi 18 MB. A pak že musí mít každá hra x GB, aby byla zábavná...

  • Skvělá hratelnost, přestože jde o první fázi testování
  • Perfektní animace a vizuál
  • Rozšíření battle royale o zcela nové prvky
  • Sarkasmus a černý humor
  • Potřeba úprav některých herních mechanik
  • Kultovní záležitost - ne pro každého

Dojmy: Rapture Rejects v alpha verzi

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama