Dynamo Pardubice vyhrálo ENYAQ Hockey League
Esport NHL 21 (PS4) Článek Dynamo Pardubice vyhrálo ENYAQ Hockey League

Dynamo Pardubice vyhrálo ENYAQ Hockey League

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

13. 3. 2021 21:09

Stříbro si odnesl Litvínov. Bronz putuje do Českých Budějovic.

Reklama

Gólovou smršť a velmi ofenzivní hokej předvedli kapitáni Pardubic a Litvínova. Celkově bylo k vidění 11 branek, více jich ale nastřílel Hcpce1996, který získal pro Pardubice první důležitou výhru. V dalším duelu předváděli Jarin s Kumbikem velice vyrovnané tempo, ale litvínovskému tahounovi se díky výhře 4:5 podařilo vyrovnat sérii. CallmePablo znovu poslal do vedení Pardubice, když v posledním individuálním zápase porazil TheNotorika 4:2.

V prvním 2v2 zápase vystřídal po většinu ofenzivní hokej docela defenzivní představení. Winci s Kumbikem dokázali kontrolovat celých 60 minut a nedovolili pardubickým gamerům skórovat. Naopak z jejich strany padly za záda pardubického brankáře 2 góly, čímž se stav na zápasy opět vyrovnal a muselo se rozhodovat v posledním pátém utkání.

V něm stačilo Dynamu pouhé 2 minuty na první kontaktní branku, která padla z dorážky, a celkově 9 minut, aby si pojistili vedení dalšími dvěma přesnými střelami do soupeřovy sítě. Litvínov se snažil se zápasem ještě něco udělat, ale pardubická obrana byla neprostupná a taky se nebála postavit tělem do nebezpečných dělovek od modré. Pardubice v dalších dvou třetinách pak ještě své vedení navýšily o dva góly na konečný stav 5:0. 

Dominantní výkon v posledním duelu jim získal mistrovský titul v sezoně ENYAQ Hockey League 2020/2021 a vůbec první medaili v historii. Kromě toho si gameři odnesli výhru 80 000 Kč a zapůjčení vozu Škoda ENYAQ na 3 měsíce.

České Budějovice si odnáší bronz

Budějovice vstoupily na virtuální ledovou plochu s vítězným drivem. V kapitánském souboji jsme mohli vidět kvalitní hokej, ale mnohem přesnější koncovku měl Tejky oproti jeho soupeři z Mladé Boleslavi, a tím vyhrál 4:2. Ve druhém duelu se fanoušci dočkali gólové přestřelky, protože Karabina a Kubiii7 celkově vstřelili 15 branek. Kubiiimu se ale díky jednobrankovému náskoku podařilo sérii vyrovnat. Třetí zápas pak byl opět v režii Motoru, který si odnesl výhru 4:1.

V první čtyřhře ale Boleslav ukázala svou ofenzivní převahu a JiFi23 s Kubiiim rozdrtili dvojici Tejky a Karabina 2:8. I po takovém debaklu Jihočeši neklesli na mysli, a v rozhodujícím zápase kontrolovali utkání, které dokázali vyhrát 3:0. Tím si gameři celku Madeta Motor České Budějovice odnesli jejich první bronzové medaile.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama