Entropiq ve finále pokořili ENTERPRISE, SHOUTy oceňuje příchod Dexta
Esport Valorant Článek Entropiq ve finále pokořili ENTERPRISE, SHOUTy oceňuje příchod Dexta

Entropiq ve finále pokořili ENTERPRISE, SHOUTy oceňuje příchod Dexta

Aleš Pelc

Aleš Pelc

19. 8. 2022 14:00

Kapitána Entropiqu letošní rok hodně naučil, na ENTERPRISE a vítězství si věřil

Reklama

Ve finálovém dni Grunex Challenge se potkali opravdu jen ti nejlepší z naší Valorant scény. První semifinále se účastnili ENTERPRISE a mix zkušených hráčů NEBRKRAKR. Nikdo nechtěl podcenit začátek a podle toho také utkání vypadalo. Úvodní Haven šel ve prospěch reprezentantů červenobílých barev nejtěsnějším možným rozdílem – 13:11. Pokračovalo se na Breezu, kde se individuálně silní hráči NEBRKRAKRU dostávali k příležitostem, jak využít svého aimu a přestříleli ENTERPRISE 13:4. Na rozhodujícím Iceboxu už týmový výkon českého celku zamezil soupeřovým individuálním akcím a zbytek utkání si už ENTERPRISE pohlídali. Stali se tak prvním finalistou a čekali na svého soupeře z druhého semifinále.

Entropiq narazil na rozjetý mix EUgang složený z jádra bývalého NOM esports. Pětice vedená Hitchem do té doby ani jednou nezaváhala a byla namotivována na to navázat i v posledním dni turnaje. To samé ale platilo i pro celek Entropiqu. Podobně jako v prvním semifinále se začalo velice vyrovnaně a ani jeden z týmů nenechal tomu druhému nic zadarmo. Po padesáti minutách se vedení v sérii chopili střelci v zelenočerném, když překonali protivníky v koncovce mapy a jejím prodloužení. Na druhé mapě Fracture se československá pětice rozjela do nezastavitelného tempa, a i dvojice jinak skvěle hrajících Poláků – kamo a almo, je dokázala pouze „přibrzdit“. Entropiq se tak stal druhým finalistou.

ENTERPRISE vs. NEBRKRAKR2:1 (13:11, 4:13, 13:6)

Entropiq vs. EUgang 2:0 (14:12, 13:6)

O vítězství celého Grunex Challenge se tak poprali dva dobří známí – rivalové, kteří spolu soupeřili v druhé sezóně VRL i vrchní příčky československých turnajů. Dlouhodobou formu měli ve své kapse ENTERPRISE, sílu okamžiku a skvělou výkonnost proti českým týmům naopak Entropiq. To pravděpodobně rozhodlo i teď a SHOUTyho celek pokračoval v tempu nastaveném ze semifinále.  Na kompletně dominoval a nechal soupeři pouhá čtyři kola. Stejným stylem vlétli hráči v zelenočerném i na Haven a polovině se stavem 9:3 se zdálo být rozhodnuto. ENTERPRISE se ale nevzdali a začali se dotahovat zpět. Při skóre 9:7 se hráči Entropiqu probrali zpět do utkání a dotlačili zápas do konce. Stali se tak prvními vítězi Grunex Challenge ve Valorantu, a to bez jediné ztracené mapy a po dominantních výkonech v play-off. K prvenství si odnáší výhru 30 tisíc korun. Pro ENTERPISE zbyla polovina, NEBRKRAKR a EUgang získávají za třetí a čtvrté místo 5 tisíc korun. 

Entropiq vs. ENTERPRISE2:0 (13:4, 13:9)

Další vítězství na československé akci i dosavadní průběh roku hodnotil kapitán Entropiqu Michal „SHOUTy“ Glancer. 

Čau SHOUTy, další velký československý turnaj, další vítězství. Tentokrát i bez jediné prohrané mapy. Jak vaši cestu v Grunex Challenge hodnotíš ty? 
Ahoj, ze začátku bych chtěl poděkovat za skvělý turnaj od Grunexu. A naši cestu hodnotím asi tak, že výkon byl poměrně dobrý, až na určitý chvilky, na kterých by se dalo zapracovat, ale s minimálním tréninkem jsme turnaj vyhráli bez prohrané mapy, takže si asi nemám na co stěžovat.
Nezasloužilo by si to teď i nějaký po-výherní taneček?
Hele byl jeden před výherní, to prozatím stačí. Až bude další turnaj tak bude třeba i další taneček. 
Zvládli jste mixy doplněné o evropské hráče i trojici z NOM. I ve finále to šlo jako po másle. Jak to, že najednou zase umíte vyhrávat? Dva měsíce zpět to byla úplně jiná pohádka, taková dost drastická…
Myslím si, že to je mix hodně věcí. Popravdě přidání Dexta do našeho lineupu nám podle mě dost pomohlo, přeci jen je to jeden z nejlepších hráčů na naší scéně a má velké zkušenosti. Další věc, která nám jako teamu dost hraje do karet je podle mě to, že jsme konečně hráli bo3 zápasy. My jako tým umíme hrát skoro každou mapu, takže si to tu můžeme pořádně promyslet a enemy nemají jednoduché proti nám picknout cokoliv, kde by se cítili víc komfortně než my. 
Ve finálovém duelu jste se typicky opět setkali s ENTERPRISE. Co jsi od nich očekával a jak jsi před zápasem viděl vaše šance na zisk trofeje? 
Věděl jsem, že momentálně nejsou v nejlepší formě, už podle zápasů, které hráli v Grunex Challenge před námi, ale tak to bohužel ve Valorantu chodí. Na zápas jsem se připravil jako na každý jiný, nakoukal jsem jejich zápasy a připravil si nějaký menší gameplan. Veto nám krásně nahrálo do karet a stačilo už jen na serveru předvést dobrý výkon, což se nám docela podařilo až na fakt, že jsme prohráli tři ze čtyř pistol roundů. Šance jsem popravdě viděl vysoké, hodně jsem věřil tomu, že turnaj vyhrajeme a myslím si, že jsme porazili nejlepší týmy, které byly v turnaji.
Jak celý tento půlrok hodnotíš? Nejprve kvalifikace do VRL, první sezóna ve středu tabulky, v té následující pád. Na druhou stranu se vám dařilo na tuzemské scéně, vyhráli jste Road to ComicCon a teď i Grunex Challenge. Budeš na toto období vzpomínat rád?
První sezona poměrně dobrá, cíl bylo sice play-off ale byly to cenné zkušenosti. Další sezona noční můra, taková noční můra, ze které bych se budil v noci zpocený a doufal že už se mi nic takového nebude zdát. Bohužel to byla ale realita, ale z takových sezon si člověk musí hlavně něco vzít a ponaučit se do budoucna a myslím si, že nás to všechny posunulo zase o krůček dál. Na tuzemské scéně se nám poměrně dlouhodobě daří, myslím si, že nám sedí i to že se tu hrají turnaje formáty bo3 a nehrajeme random bo1 zápasy jako právě v předešlé VRL. Určitě na toto období budu vzpomínat, jestli rád nebo nerad to nevím, ale jsem si jistý že mě tohle období naučilo strašně moc.
Jaké jsou vaše plány do budoucna? Co vás čeká dál?
Budoucnost je momentálně dost nejistá, popravdě nejraději bych s kluky zůstal dál ve stejném lineupu, ale myslím si, že je procentuálně dost nízká šance, že se tahle pětka udrží. Je to smutné ale bohužel to tak vypadá. Ale kdyby byla nějaká organizace, která by tuhle talentovanou pětku chtěla zachránit, ať se ozvě. Ale myslím si, že kdyby tu taková byla, už bych o ní věděl.
Díky za rozhovor a gratuluji k vítězství.
Taky díky moc a vidíme se na dalších turnajích!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama