extatus-diskvalifikovan-z-kvalifikace-na-iem-katowice
Esport CS:GO Článek eXtatus diskvalifikován z kvalifikace na IEM Katowice!

eXtatus diskvalifikován z kvalifikace na IEM Katowice!

Jakub Osička

Jakub Osička

8. 2. 2017 10:21

I přes dvě vítězství a jednoznačný postup se československý tým do uzavřené kvalifikace nedostane. Proč?

Reklama

Československý CS:GO tým ROG.eXtatus se ani po dvou vítězných zápasech v otevřené kvalifikaci na turnaj v polských Katovicích nemůže radovat. Přišla totiž zdrcující zpráva, která na základě podnětu od týmu Vega Squadron na přezkoumání věku čtrnáctiletého Davida "FROZENA" Čerňanského rozhodla o diskvalifikaci celého týmu.

ROG.eXtatus se podařilo porazit v prvním zápase tým FlipSid3 a později také již zmíněné seskupení Vega Squadron. Tím měli z otevřené online kvalifikace postoupit do uzavřené kvalifikace, která rovněž probíhá ONLINE, a střetnout se s týmy jako Na'Vi, G2, mousesports a dalšími.

Administrátoři ESL a potažmo IEM přezkoumali Frozenův věk a na základě sborníku pravidel určili, že je tým diskvalifikován, neboť účastníci musí být starší šestácti let. Zde ale narážíme na hlavní problém a přidáváme konkrétní pravidlo, které upravuje věkový limit:

2.9.1 Age Restriction All participants of Intel Extreme Masters have to be over 16 years of age before their required arrival at the first offline part of the competition. If in doubt, an admin has to be contacted to confirm eligibility.

Je tedy stanoveno, že hráči musí dosáhnout 16 let před první offline částí soutěže. To ale přináší zejména v původním znění dvě možnosti výkladu.

Buď předpokládáme, že tuto podmínku musí splňovat pouze hráči, kteří postoupili až do offline části (tedy až přímo na IEM Katowice), a na online kvalifikace se nevztahuje, nebo se bavíme o úplném omezení, kdy hráči, kteří nedosáhnou 16 let, nesmí vůbec kvalifikaci hrát bez ohledu na to, zda by se týmu podařilo vůbec postoupit do offline zápasů.

ESL si ovšem jednoznačně stojí za druhou možností a i přes zapojení mnoha osobností nejen CZ/SK Counter-Strikové scény do vyjednávání se nic nezměnilo. Téma rovněž vyvolalo rozvášněnou debatu na Redditu a HLTV.org. Na Twitteru jsme viděli i mnoho reakcí světových profesionálních hráčů.

 

Is there any rule set for this? If so, why wasn't this shown before the qualifier started.

— Christopher Alesund (@GeT_RiGhTcs) 2. února 2017

 

sad to hear that 14 year old frozen is prevented from playing the IEM katowice qualifier, we should cherish young talents not hinder them

— A.Lindberg (@GODznajder) 2. února 2017

Pravidlo je minimálně zavádějící, ale bohužel nemůžeme očekávat žádnou změnu. Týmu eXtatus tedy přejeme alespoň mnoho úspěchů do budoucna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama