Filip "Klimson" Klimeš: Svým hráčům dávám maximum
Gaming PUBG Článek Filip "Klimson" Klimeš: Svým hráčům dávám maximum

Filip "Klimson" Klimeš: Svým hráčům dávám maximum

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 4. 2021 10:19

Ostřílený mladík z týmu Fadee prozrazuje několik informací.

Reklama

Liga Grunex Masters pomalu ale jistě míří do konce hlavní fáze, která naposledy rozsekne celkové umístění týmů a také poslední šestnáctku účastnící se velkolepého Grand Finále. Ještě před poslední částí jsme si tak vyhmátli Klimsona z týmu Fadee Gaming a poptali se ho na několik otázek - například i na změny, které v jeho týmu ještě před startem hlavní fáze proběhly.


Ahoj Klímo, váš tým si už téměř jistě zajistil postup do Grand Finále Grunex Masters. Ještě než se na to dostaneme, v rámci esportového dění jsi zcela jistě všem známý – ale co ten osobní? Co vedle PUBG Filip Klimeš dělá?
Ahoj, tak asi bych začal tím, že dlouhou dobu, přesněji 17 let, jsem se věnoval hokeji a jezdil po celém světě. Nicméně po několika zraněních jsem byl nucen tenhle rok skončit. Navíc mě letos čeká maturita. Co se týče nějakého toho RL (směje se), tak samozřejmě trávím spoustu času, převážně o víkendech, s přáteli a tvořím zábavu, takže by se dalo říct, že jsem takovej showman.
Dá se skloubit škola s pravidelnými tréninky a zápasy?
Určitě se to skloubit dá, nicméně já jsem člověk, kterej si chce jít za svým snem, a tak se občas stane, že PUBG stavím před školu a pak to nestíhám dohánět.
Takže za chvíli maturita - co potom? Máš už nějaké plány?
Rád bych zůstal u PUBG, to je jasný, nicméně plány jsou takové, že po maturitě jdu bydlet za taťkou do Švédska s tím, že tam budu pracovat u něj.
V takovém věku máš už dost zkušeností - nebojíš se, že odchodem z ČR ztratíš čas na PUBG a třeba možnost hrát fulltime?
Vůbec, ba naopak. Táta mě v tom podporuje a umožní mi hrát i ve Švédsku a pokud se nabídne možnost hrát fulltime, na kterou mimochodem už čekám dlouhou dobu, tak priorita bude dána.
No dobře, pojďme zpět k nerdění. Grunex Masters – jaké si měl pocity při oznámení?
Popravdě, když jsem o tomhle turnaji zaslechl poprvé, tak jsem si myslel, že je to vtip. Myslím to tak, že jsem rozhodně nečekal takový turnaj od Grunexu, ale velice mě překvapil a zatím si nemůžu stěžovat.
To jsme moc rádi! Jak ti vyhovuje systém zápasů? Dá se pravidelné hraní skloubit se školou?
Pro mě jakožto studenta a zároveň maturanta, který je v době COVIDu zavřený celý den doma a nic nedělá, to určitě není problém. Co se týče systému zápasů, tak ten je skvěle rozřazen do tří skupin po osmi, takže má každý stejnou šanci na úspěch dostat se do Grand Finále.
Ještě před hlavní fází proběhly ve vašem týmu změny, co za nimi stálo?
Tohle všechno zapříčinilo to, že já mám jakožto primární tým mForce, což je zahraniční sestava, se kterou se snažíme dobít Evropu. Proto jsem si z týmu vzal Vorixe místo Cresse. S Duffem se známe už dlouho a jsme dobří přátelé i teammati, vyhráli jsme spolu 2.místo na MČRPC a tak, když byla možnost společně znovu hrát, stal se Danny naším pátým hráčem a nahradil ho Duff. Všechny změny v týmu proběhly za účelem úspěchu na Grunex Masters.
Ve vašem týmu jsou změny celkem časté, jak se daří synchronizovat s novými členy?
Změny jsou časté z důvodu toho, že chci mít spolehlivé a kvalitní hráče v týmu a já sám se snažím jim dávat maximum, proto jsem i tak trošku známý jak Mr. Kudličkář. Přitom se vždy jen snažím složit tým, který má jen ty nejvyšší ambice a to si myslím, že se vzhledem k výsledkům zatím daří.
Po dvou částech jste uhnali pěkných 121 bodů a celkové čtvrté místo. Jak jste bojovali? Měli jste na české týmy nějakou speciální taktiku?
Specialní taktika to určitě nebyla, ale rozhodně se vždy musím přizpůsobit českému turnaji, který se hraju trošku jinak co se týče playstyle.
A je rozdíl mezi tuzemskými a zahraničními týmy?
Zahraniční a tuzemští hráči hrajou úplně odlišně, minimálně já to tak cítím. Takže pro mě je úplně nejhorší se vždy přizpůsobit na danou ligu, vzhledem k tomu, že hraju nejen českou ligu, ale i německou, balkánskou a finskou.
No, o tolika ligách jsem skutečně netušil. Máš očividně pořádně nabitý program, nemáš toho někdy nad hlavu?
Občas už to začíná být trošku nepříjemný hrát a hrát a hrát, ale když si dám občas den volna, cítím se zase fresh. Navíc teď, když jsem skončil s hokejem, tak mám najednou spoustu času, který občas ani jinak než hraním PUBG nevyužívám.
Na Grand Finále plánujete speciální trénink?
No spíš budeme rádi, když se občas slezeme na rankedy. Já nemám moc času na to trénovat tady s klukama z Fadee, protože, jak jsem řekl, skoro každý den hraju něco jiného. Takže si jen řekneme něco málo ke hrám, s Hazym koukneme na replaye z kvalifikací a uvidíme.
Já ti děkuju moc za rozhovor! Chceš něco dodat?
Já taky děkuju za rozhovor, jen bych chtěl poděkovat všem velkým fandům :P.

Tak to byl Klimson z týmu Fadee, který nám dal skvělé a nabité odpovědi. I Filipa a celý jeho tým budete moct sledovat ve vůbec posledních dvou hracích dnech hlavní fáze Grunex Masters, která odstartuje soubojem skupiny A a C. Všechny informace zjistíte na naší stránce věnované Grunex Masters, samotné zápasy můžete všechny sledovat na Twitch kanále ambasadora Grunex Masters spajkka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama