Finále GLL Wingman s CZ/SK účastí + rozhovor
Esport PUBG Článek Finále GLL Wingman s CZ/SK účastí + rozhovor

Finále GLL Wingman s CZ/SK účastí + rozhovor

Robin Hegedus

Robin Hegedus

17. 6. 2018 21:17

Československá dvojice slaví úspěch a odnáší si tučnou odměnu.

Reklama

Minulý týden se uskutečnila již 3. série oblíbeného cupu od GLL – Wingman. Tento turnaj se hraje formátem FPP DUO a účastníci bojují o celkový prizepool 10 000 dolarů. Pro české a slovenské fanoušky byl tento turnaj zcela jistě zajímavý, protože mohli fandit horkým kandidátům na celkové prvenství - týmu Chicken Wings ve složení Goes/Zuppa. Tato dvojice vyhrála 2. sérii tohoto turnaje.

Svou roli favoritů potvrdili a jako jediným z domácích hráčů se jim podařilo kvalifikovat do samotného finále. A že toto finále bylo nabité! Potkali zde například hráče z týmu jako je Cloud9, Knights, Ghost Gaming, Vitality, Noble a Totality. Samotné finále se hrálo BO6 systémem s tím, že tři hry se hráli na mapě Erangel a třikrát se střílelo po mapě Miramar. Klukům se bohužel začátek turnaje úplně nepodařil, ale obrat přišel v posledních dvou hrách, kdy se československé dvojici povedlo urvat druhé a v poslední hře dokonce první místo. To jim vyneslo celkové čtvrté pořadí v závěrečné tabulce a díky tomu si odnáší 1 200 dolarů.

Finále GLL Wingman s CZ/SK účastí + rozhovor

 

Připravili jsme si také exkluzivní rozhovor s oběma hráči - Goesem a Zuppou..

Ahoj Goesi a Zuppo, rád bych, kdyby jste se představili. Kdo se vlastně ukrývá pod nickem Goes a Zuppa?
Goes: Ahoj, volám sa Timotej, mám 18 rokov študujem Elektrotechniku a som z okolia Čadce.
Zuppa: Ahoj, jmenuji se Daniel Secký, je mi 19 let a jsem ze severních Čech.
Jedním z klíčových momentů určitě byl Goesův play za autem, byl zde ještě nějáký jiný důležitý okamžik, který se během turnaje udál?
Zuppa: Po čtvrté hře jsme byli hodně přešlí, jelikož nám všechny první čtyři hry absolutně nepřála zóna a z nejlepších pozic jsme se dostávali do situací, kde bylo pomalu nemožné něco zahrát. Klíčovým momentem byla tedy asi pátá hra, kdy jsme uhráli druhé místo a oba nás to nakoplo takovým způsobem, že jsme tu šestou hru chtěli vyhrát za každou cenu. Konec hry byl hodně zajímavý, jelikož hra končila v takové vesničce, kde bylo v poslední zóně ještě několik týmů. Goesovi jsem dal jednoduchý call, aby zalehl za auto se slovy "rychle si jdi lehnout za to auto, oni zemřou na zónu" a pár sekund na to se tak opravdu stalo a vyhráli jsme poslední hru, která nás posunula až na krásné 4. místo.

 

 

S Goesem jste již uspěli v druhé sérii tohoto turnaje, trénujete pravidelně duo formát nebo co se skrývá za vaším úspěchem? Dalo by se říct, že duo je váš nejsilnější formát?
Goes: So Zuppom sa poznám dlhší čas, hrali sme spolu (asi 7-8 mesiacov späť) v PUBGOnline Contenders za team Sensei Esports a po dlhšej dobe sme sa dohodli, že si pôjdeme forfun zahrať GLL, na ktorom sme uspeli nad naše očakávania. Po druhej sérií sme sa dohodli, že spolu zahráme aj tretiu, čo bolo určite dobré rozhodnutie, keďže sme si tiež odniesli nejaké peniaze. Trénujeme individuálne a mimo GLL Wingmana so Zuppom nehrávam, my tak trochu improvizujeme a vymýšľame veci počas hry. Preferujem squad, ale duo mi príde jednoduchšie a ľahšie vyhrať, takže možno to aj je môj najsilnejší formát.
Zuppa: Právě že spolu vůbec netrénujeme. S Goesem jsem byl v týmu Sensei Esports někdy před půl rokem, kde jsme spolu odehráli fakt hodně, takže víme, co od sebe navzájem očekávat. Poslední dobou se hodně věnuji roli IGL (ingame leader) a když máte spoluhráče, od kterého víte přesně, co očekávat, tak se calluje jednodušeji.
PUBG se pořád na eSport scéně vyvíjí, pokud bys měl turnaj zhodnotit s předchozí sérií, jaké největší změny jsi zaznamenal?
Goes: No veľa zmien som za turnaj nezaregistroval, mal som technické problémy, prvé 4 hry som odohral s 200 pingom a dosť to ovplyvnilo môj gameplay... Jediná zmena bola to, že prvá kvalda bola BO4, ďalšia BO6 a finále BO6, minulá séria sa hrala inak. Aj s postupom to bolo ťažšie, v druhej kvalde postupovalo TOP4, no nebol to problém vďaka tomu BO6 formáte.
Zuppa: GLL své turnaje dělá opravdu kvalitně, takže určitě spokojenost. Pokud bych měl porovnat předchozí sérii s touto, tak hlavní rozdíl byl asi v kvalitě týmů. Do samotného finále se s námi probojovali dua z týmů jako Cloud9, Knights, Ghost Gaming, Avangar, Noble, Vitality, Totality atd. V minulé sérii nebylo zastoupení až tolika velkých organizací, tudíž byla teď i větší motivace a i přes to, že jsme to celé nevyhráli, tak máme velkou radost, že jsme za sebou nechali právě všechny tyto vyjmenované týmy.

 

 

Na E3 byla oznámena nová zimní mapa, taktéž je blízko k vydání mapy Sanhok a taktéž nové štíty. Jaké máš názory na tyto věci, případně na kterou se těšíš nejvíce?
Goes: Zimná mapa bude super, najviac by ma potešili nočným modom a dynamickým počasím, ale uspokojím sa aj s týmito novinkami. Sanhok som testoval ešte v prvých dňoch testovania, celkom sa mi aj páčila, no ďalšie testy som už nehral, chcem sa nechať prekvapiť. A štít si zatiaľ neviem predstaviť, ak bude možnosť používať štít s kombináciou vectora, tak to bude dosť OP. Najviac sa teším asi na tu zimnú mapu.
Zuppa: Je sice pěkné, že se do hry snaží přidávat nové věci, ale více bych ocenil, kdyby se radši zaměřili na důležitější věci. Tím mám na mysli například DSYNC, FPS, shiftování zón ke straně, nebo dát přístupný War Mod permanentně pro všechny.
Na jakých turnajích tě můžou lidé spatřit v budoucnu?
Goes: Na turnaje sa registrujem väčšinou na poslednú chvíľu, momentálne formujem nový team, v ktorom pôsobia zahraničný hráči, takže moc CZ/SK, scénu nehrám. Ale s veľkou pravdepodobnosťou nás uvidíte na GLL Sanhok duo turnaji, kde už som zaregistrovaný aj so Zuppom.
Zuppa: Asi na všech větších duo turnajích, které budou stát za účast. A co se týče squad formátu, momentálně odmítám všechny nabídky na tým kvůli nedostatku času. Takže těžko říct, jaké turnaje budu hrát. Uvidím od začátku července, když už budu mít hodně času. Buď se pokusím sestavit nějaký kvalitní tým na CZ/SK scéně, nebo se přidám k nějakému zahraničnímu.
Děkuji za rozhovor. Je zde ještě něco co bys rád vzkázal fanouškům?

Goes: Aj ja ďakujem. Neviem či nejakých fanúšikov mám, ale na oboch GLL Wingman streamoch sme si všimli nejaké motivačné a pozitívne komentáre od SK/CZ ľudí, ktoré smerovali práve nám a chcem týmto spôsobom poďakovať všetkým ľudom, čo nám držali palce. :)

Klukům gratulujeme a doufáme, že je uvidíme úspěšně reprezentovat i na dalších turnajích! A co vy? Účastnili jste se tohoto turnaje taky? Jaké jste měli pocity?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama