Finito: G2 jedou domů. FaZe mají poslední šanci
Esport CS:GO Článek Finito: G2 jedou domů. FaZe mají poslední šanci

Finito: G2 jedou domů. FaZe mají poslední šanci

Michael Douša

Michael Douša

15. 5. 2023 21:46

NiKo s týmem ztratili poslední šanci na vyhraný Major

Reklama
Pondělí je plné těsných i překvapivě rychlých zápasů. Mezi těsnými například souboj FaZe a Bad News Eagles, rychlým bylo utkání Monte a NaVi, které Monte vyhráli 2-0, což nečekal skoro nikdo. 

Již zmíněná hra mezi FaZe a Bad News Eagles ze začátku vypadala na jasnou výhru pro Bad News Eagles, na druhé mapě se to ale začalo otáčet. Na Overpassu není mnoho co rozebírat, BNE přišli a ukázali, co zvládnou. FaZe nedostali příležitost pořádně hrát na mapě svého vlastního výběru, mapa skončila 16-3 pro BNE.

Na Mirage byli v první polovině ve vedení FaZe, v druhé ale kosovský tým zabojoval a vyrovnal skóre na 15-15. Šlo se tak do přesčasu, kde na poslední chvíli získali dostatečný náskok FaZe a ukončili 19-17. Ani Inferno ale nebylo nudné, první poločas brutálně vedli FaZe s 12 body, skrze druhý poločas si Bad News Eagles ale získali bodů 11, což jim jen o jeden bod nevyšlo na přechod do přesčasu na druhé mapě za sebou. Mapa tak skončila 16-14 a 2:1 pro FaZe, kteří tak mají šanci dál bojovat.

Druhým eliminačním soubojem bylo G2 proti fnatic, dle předpovědí jak sázkových kanceláří, tak analytiků absolutně to měla být jasná a rychlá hra, ze které měli G2 vyjít vítězně. Všichni s tímto názorem se ale zmýlili, hned na Infernu to bylo pro G2 o vlas, v posledních chvílích se dobojovali k přesčasu, který následně vyhráli 19-16. Nebyla to ale dobrá předzvěst. 

Ancient, který vybrali fnatic, byl proti G2 dobrou volbou, za poslední tři měsíce na něm mají pouhých 25 % výher. Od začátku si fnatic budovali solidní náskok, který se jen zvyšoval a G2 na druhé mapě podlehli 11-16. Na poslední mapě na G2 dopadá nervozita, byli na hraně eliminace a toto byla jejich poslední šance chopit se Major trofeje. Zklamali zde hlavně sami sebe, nechali fnatic uvelebit se na Vertigu a v druhém poločase nebyli schopni vyrovnat skóre. O pouhé tři body jim tak unikla šance na postup. Kdo ví, jak by se celá situace vyvinula, kdyby si raději vybrali svůj oblíbený Nuke a Nikola "NiKo" Kovač na rozhodující mapě nevytáhl tragický rating 0,72.

Finito: G2 jedou domů. FaZe mají poslední šanci

Pro FaZe a fnatic je toto velký postup a jsou odhodláni bojovat v Paříži dál, pro G2 i Bad News Eagles jsou to velmi emotivní prohry, ze kterých se asi ještě chvíli budou vzpamatovávat. Jejich poslední Major skončil moc brzy, nedočkáme se tak dalšího zápasu FaZe proti G2, ani rematche G2 proti NaVi, které většinou bývají výživné. Namísto toho nás ale nejspíše čeká boj o postup mezi FaZe a NaVi, odkud poražený odjede z Majoru s prázdnou...

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama