Fortnite event sledovalo přes 22 miliony hráčů
Gaming Fortnite Článek Fortnite event sledovalo přes 22 miliony hráčů

Fortnite event sledovalo přes 22 miliony hráčů

Jaroslav Lukeš

Jaroslav Lukeš

17. 6. 2020 14:30

Eventy ve Fortnite si i nadále drží velkou sledovanost.

Reklama

Dlouho očekávaný a také několikrát odkládaný event The Devise ve hře Fortnite konečně proběhl. Nestihli jste jej? Není třeba smutnit, i když jste mohli mít čas, šance dostat se na něj do hry byla velmi malá. Vývojáři z Epic Games upozorňovali, že je k dispozici omezená serverová kapacita a doporučovali zapnout hru půl hodiny před jejím začátkem. To byla teorie.

Fortnite event sledovalo přes 22 miliony hráčů

Praxe ukázala, že už 18 minut před začátkem celé akce byla kapacita 12 milionů hráčů ve hře vyčerpaná a nikdo další už se do Fortnite nepřipojil. Zklamané hráče, kteří tak přišli o šanci prožít herní event přímo ve hře, odkázal Epic na streamovací služby. Tam jich nakonec vše sledovalo 8,4 milionů diváků (čísla Twitch+Youtube). Vývojáři dodávají, že stále vylepšují infrastrukturu a technické pozadí, aby si tyto živé eventy mohlo vychutnat víc a víc lidí.

Fortnite event sledovalo přes 22 miliony hráčů

Počty hráčů jsou to obrovské a je vidět, že tyto unikátní živé eventy stále táhnou. Toto byl první od uvedení tzv. Fortnite Chapter 2 a pokud můžeme hodnotit z našeho pohledu, tak se těm předchozím těžko vyrovnal. Start rakety byl první, ten nenapodobí už žádný jiný event, směřovala k němu totiž dobře vystavěná příběhová linka. Stejně jako k souboji robota s "lochneskou" před rokem. Vedle nich zařízení, které se snažilo rozehnat bouři a trochu se to nepovedlo nepůsobí až tak skvěle.

Pokud chcete celý event shlédnout, můžete třeba tady:

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama