[Fortnite] Nová sezóna je tu a s ní přichází spousta novinek
Gaming Fortnite Článek [Fortnite] Nová sezóna je tu a s ní přichází spousta novinek

[Fortnite] Nová sezóna je tu a s ní přichází spousta novinek

Jaroslav Lukeš

Jaroslav Lukeš

2. 12. 2020 19:10

Podívejte se, co přinesla nová velká aktualizace.

Reklama

Porážka Galactuse v živém eventu předznamenala příchod Season 5 pro Fortnite Chapter 2. Jméno nese Zero Point, což je jméno pro interdimenzionální objekt, který se poprvé objevil v Season 8 a na konci Chapter 1 způsobil černou díru a změnu celého ostrova. Opět je ústředním hybatelem příběhu Fortnite a nyní opět září nad středem mapy.

Vše si můžete prohlédnout na traileru, kde je ústřední postavou zase Jonesy. Jeho pokus o stabilizaci Zero Point úplně nevyšel a ostrov se dočkal výrazných změn. Uprostřed mapy je obří plocha pokrytá pískem, do kterého se jde propadnout a schovat. Nové růžové krystaly propůjčují schopnost rychlého úskoku. A zbrusu nová lokace gladiátorské arény je jednou z dominant.

Všechny však zajímá úplně jiná lokace. Ztělesnění toho, kam poletí každý tryhard nebo sweat - Salty Towers. Spojení dvou nejpopulárnějších POI pro hardcore hráče Salty Springs a Tilted Towers, vypadá jako svěží pohled na notoricky známá místa. Hlavně Tower ve hře schází už více jak rok a i nám už se stýskalo.

[Fortnite] Nová sezóna je tu a s ní přichází spousta novinek

Dále na mapě prosakují ostatní lokace z původní mapy. Můžete zahlédnout kousek Dusty nebo dokonce celý Tomato Town. Mezi další zajímavosti patří trochu zkopírování kontraktů z Warzone. Na mapě jsou nyní NPC se kterými lze mluvit. U nich si za novou měnu - zlaté cihly, které padají z nepřátel - můžeme vylepšit zbraně nebo najmout jejich služby (něco jako hack stark robotů z minulé sezony). Hlavně si u nich můžeme vyzvednout Bounties, které po jejich splnění odmění dalším zlatem. Bounties jsou typu eliminovat hráče (opravdu stejné jako ve Warzone) nebo udělit X poškození zbraní či vyléčit 100 zdraví atp. Dobrá nová mechanika, která hru zase trochu oživuje.

Samozřejmostí jsou i nové Mythic předměty, které se vážou na nové postavy ve hře. Sedm největších lovců reality je zde. Patří mezi ně Mandalorian včetně "The Child" a jeho ikonické odstřelovačky a jetpacku. Nová ohnivá brokovnice a další. Všech sedm postav je povedených a jsou k nalezení v novém Battle Passu. Gladiátor, Vikingská bojovnice, anime girl, která jakoby ze Spellbreaku či Genshin Impactu vypadla a nebo nejbizardnější Mancake, ano humanoidní palačinka.

[Fortnite] Nová sezóna je tu a s ní přichází spousta novinek

Season 5 zdá se prostě odstartovala ve velkém stylu a nabízí změnu oproti komiksově ražené sezoně předchozí. Nově je možnost zakoupit i předplatné Fortnite Crew, které za cenu 12 USD garantuje Battle Pass, 1000 V-bucks měsíčně a exkluzivní sadu skinů, což se asi vyplatí lidem, kteří utrácejí ve hře pravidelně. Jinak je standardně Battle Pass dostupný za 950 V-bucks.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama