Fortnite okopíroval  Among Us, vývojáře nezávislé hry to mrzí
Zajímavosti Článek Fortnite okopíroval Among Us, vývojáře nezávislé hry to mrzí

Fortnite okopíroval Among Us, vývojáře nezávislé hry to mrzí

David Jiránek

David Jiránek

19. 8. 2021 09:09

Nový herní režim míří do Fortnitu a vyvolává řadu diskuzí.

Reklama

Fortnite spouští nový herní režim, ve kterém se desítka hráčů pokusí přijít na dva skryté záškodníky. Všichni přitom musí plnit jednoduché úkoly a v mezičase bude probíhat hlasování, při kterém mohou členové této party demokraticky odhlasovat, kdo je tím škůdcem snažícím se zabít všechny ostatní. Ano, do Fortnite zamířilo Among Us.

Už samotná ukázka v sobě zahrnuje slovíčko Impostors a není se proto čemu divit, že si herní komunita okamžitě spojila tento gamemode s populární nezávislou hrou Among Us.

Prakticky stejná pravidla, princip i názvosloví nenechalo chladnými tvůrce o dost menší hry, jež zažila obrovskou vlnu popularity zejména na konci minulých prázdnin.

Victoria Tran se pro Among Us stará o komunitu a na Twitteru si povzdechla, že by ráda viděla nějakou vzájemnou spolupráci. Podle ní je tohle velmi smutný okamžik pro nezávislé vývojáře.

Programátor Gary Porter přímo poukázal na téměř totožné rozložení mapy ve Fortnitu vzhledem k Among Us.

Další z tvůrců hry doplňuje, že si Among Us nepatentovalo své herní mechaniky. Což je samozřejmě pravda, ostatně titul vychází z deskové hry Mafia. Každopádně ho rovněž mrzí nedostatečná snaha konkurence o odlišení.

Osob spojených s Among Us, kteří se do Fortnitu pouštějí je více a fanoušci hry se jim nediví. Inspirovat se žánrem a nápadem rozhodně není špatné. Zde jde ale o jednoznačné kopírování prakticky celé populární nezávislé hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama