[Fortnite] Update pro iOS přidal možnost 120fps
Gaming Fortnite Článek [Fortnite] Update pro iOS přidal možnost 120fps

[Fortnite] Update pro iOS přidal možnost 120fps

Jaroslav Lukeš

Jaroslav Lukeš

17. 1. 2020 18:58

Více obrázků za vteřinu pro iOS.

Reklama

Fortnite na mobilních telefonech je nesmírně populární. Zejména po loňském updatu iOS s podporou gamepadů od Sony a Microsoftu se z něho stala velmi dobrá platforma i pro ty, kteří neholdují dotykovému ovládání. Ve Fortnite to mělo však jeden háček. Nefungovali tlačítka L3 a R3 alias zmáčknutí páček ovladačů.

Těžko říci proč, iOS ve svém SDK podporu zavedlo a vše bylo čistě jenom na Epic Games. To je od včerejška minulostí a hráči na iOS mohou s ovladačem hrát v naprosto stejném ovládacím schématu, jako na jiných platformách.

Že jsou mobilní telefony a tablety opravu silné, ví skoro každý. Stačí se podívat, co za hardware dokázal ASUS nacpat do svého "herního" ROG Phone 2. U Apple zařízení je to trochu jinak. Sází na své vlastní procesory a systém stavěný přímo pro ně. Na mnoha telefonech tak od začátku běží Fortnite s možností 60fps, což je stejně jako na herních konzolích.

Od včerejška můžeme říci, že po ROG Phone 2 překonává domácí konzole ještě další zařízení. iPad Pro představený v roce 2018 dostal možnost přepnout fps na dvojnásobek tedy 120fps. Díky displayi, který tuto frekvenci podporuje, tak na tomhle zařízení jde na střední detaily zažít snímkovací frekvenci, kterou znají pouze majitelé PC (a časem doufejme se dočkáme na next-gen konzolích).

[Fortnite] Update pro iOS přidal možnost 120fps

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama