Free Guy je film o životě NPC v Grand Theft Auto Online
Zajímavosti Článek Free Guy je film o životě NPC v Grand Theft Auto Online

Free Guy je film o životě NPC v Grand Theft Auto Online

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 12. 2019 00:18

Dokáže zaujmout?

Reklama

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaké to je být NPC v Grand Theft Auto Online? Pokud ano, očividně nejste jediní. Ryan Reynolds se do tohoto přemýšlení položil natolik, že přesvědčil celé filmové studio na to, aby mu poskytlo pár desítek milionů dolarů, díky kterým natočí film Free Guy.

O čem tento film je? No přesně o tom, o čem mluvíme. Ryan Reynolds je bankéř ve městě Free City, kde žije život NPC v GTA Online. Když vyjde ven, všude okolo něj lítají vrtulníky, všechno vybuchuje, všude se střílí a krade. Pro Ryana každodenní chléb. Jakmile vejde do své práce, vniknou do něj zloději (jako vytržené z posledního GTA Online heistu). Ryan tak udělá to, co vždy - schová se. Najednou se v něm ale něco změní.

Free City jako open-world hra má prý brzy končit a vývojáři tak do hry vložili speciální kód, díky kterému se Ryanovo chování změní. Přepadne zloděje v bance a sebere mu brýle, které mu následně mu odhalí to, co se okolo něj děje. Uvědomí si, že hráči okolo něj vidí úplně jiný svět. Ryan se tak rozhodne stát se hrdinou.

Musíme říct, že film opravdu neuvěřitelně připomíná Grand Theft Auto Online. Nejen kvůli zbraním či chování hráčů, ale například i garážím. Vyvstává pak otázka, jak moc dokáže film zaujmout i ty, kteří jsou hrami nepolíbení. Free Guy totiž nabídne i kvalitní obsazení, uvidíme například Joe Keeryho, Jodie Comer nebo Taika Waititiho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama