[Gamescom] Dead Island 2 a jiné oživlé mrtvoly - tentokrát v největší parádě
Gaming Článek [Gamescom] Dead Island 2 a jiné oživlé mrtvoly - tentokrát v největší parádě

[Gamescom] Dead Island 2 a jiné oživlé mrtvoly - tentokrát v největší parádě

Jakub Osička

Jakub Osička

2. 9. 2022 12:29

Po dlouhých letech je Dead Island 2 opět v hledáčku hráčů.

Reklama

Dead Island 2 je dost možná ikonickým představením letošního Gamescomu. Respektive když se bavíme o oživlých mrtvolách, zlí jazykové by tento termín nemuseli použít jen k popisu hlavního námětu hry (jak koneckonců naznačuje i titulek tohoto článku). Vtipně nám tenhle nekonečně dlouho vznikající titul připomněl už trailer ke Goat Simulator 3 a z Dead Islandu 2 se stal za ty roky vývoje tak trochu meme sám o sobě, ale to nic nemění na tom, že z návratu Dead Islandu 2 (nakonec pod vlajkou Dambuster Studios) do popředí máme obrovskou radost.

"Hell Ej" s plážemi plnými zombies

Hurá na půl hodiny do Los Angeles, vlastně tzv. HellA. Ulice i ikonické pláže jsou plné zombíků a skupinka imunních přeživších se vydává pod slunečními paprsky i ve stínu palem bojovat s nakaženými nešťastníky. Hra ušla na první pohled velký kus cesty.

[Gamescom] Dead Island 2 a jiné oživlé mrtvoly - tentokrát v největší parádě

Vyzkoušeli jsme si herní demo a proběhli se v noci po ikonické pláži Santa Monica s ruským kolem, ke kterému se odváží jen naprostí blázni. Nemrtví obyvatelé těchto končin jsou hodně různorodí. Design postav se skutečně povedl, zároveň jsou nepřátelé skutečně variabilní a hra se tak vůbec nepřeklápí do stereotypu.

Milovníky Dead Risingu potěší možnost improvizovaně craftit zbraně a zpestřovat si s jejich nově nabitými vlastnostmi souboje. Velká péče byla evidentně věnována i vizuálním efektům útoků a zranění. Zkrátka o nechutnosti a létání končetin vzduchem nebude nouze. Otestovali jsme všemožné zbraně od střelných přes kladivo až po ostří katany. Hra je opravdu plná akce a zkrátka byla opravdu zábavná. Klidně bychom si dali další půlhodinu a vyzkoušeli i jiné lokace. Dost pravděpodobně by tak byla velká škoda na tento extrémně dlouho očekávaný titul zanevřít.

Dead Island 2 by měl vyjít 3. Února 2023 a objeví se na PC i konzolích PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama