[Gamescom] Goat Simulator 3 - cesta na letiště s vemenem a pytlem trávy
Gaming Článek [Gamescom] Goat Simulator 3 - cesta na letiště s vemenem a pytlem trávy

[Gamescom] Goat Simulator 3 - cesta na letiště s vemenem a pytlem trávy

Jakub Osička

Jakub Osička

27. 8. 2022 13:37

Na Gamescomu jsme jako jedni z prvních novinářů měli možnost vyzkoušet Goat Simulator 3.

Reklama

Jestli se některá z her letošního Gamescomu má zapsat do paměti svým merchem, je to rozhodně Goat Simulator 3. Tuhle schůzku vezmu tak trochu od konce. Konkrétně od mého návratu z Kolína nad Rýnem.

Kozy a vemena cestou na security

Hrstka šťastlivců a zástupců médií si totiž na památku domů odnesla vskutku legendární sadu památkových předmětů čítajících kozí masku, připínací vemeno, zvoneček na krk a pytel trávy. Věřte mi, že přijet na letiště s tímhle kombem chtělo fakt odvahu, přestože poslední zmiňovaný artikl neměl absolutně nic společného s návykovými látkami. No a taky, že bylo proč - takhle znechucenou paní ze security jsem ještě neviděl. Vemínka se radši nechtěla ani dotknout a začala mě rychle posílat pryč.

[Gamescom] Goat Simulator 3 - cesta na letiště s vemenem a pytlem trávy

Druhý pán měl pro ujetý merch už trochu více pochopení a prohlásil, že je to aspoň lepší než aby v batohu objevili zbraň... nebo raketomet... jetpack... nebo možná cokoliv jiného, co byste taky mohli najít přímo v bláznivé hře plné koz, o které si teď budeme vyprávět.

[Gamescom] Goat Simulator 3 - cesta na letiště s vemenem a pytlem trávy

Goat Simulator 3 - sedmero miniher, obří svět a nepřeberné množství blbostí

To už je třetí pokračování? Kdepak. Ale co taky očekávat od vývojářů Coffee Stain, když jde o pokračování jejich šíleného simulátoru z ne úplně běžného života koz. Nebo zlatých rybiček, protože podle slibů vývojářů budou i ony hratelnou postavou. Já zatím stihl vyzkoušet jen žraloka na longboardu a jeden z kolegů někde v průběhu zkoušení dema přišel k žirafě.

Každopádně Goat Simulator 3 bude navazovat tam, kde prvotní díl vybudoval základy. Tedy na naprosto šílených nápadech. Předvedl to už v traileru, který dokonale paroduje video lákající na Dead Island 2 (hru, která ani po osmi letech od uvedení zmíněného videa ještě nestihla vyjít a nakonec byla na letošním Gamescomu také znovuoznámena).

Čeká vás obří přehlídka koz. Tedy charakterů, v jejichž kůži a kopytech se vydáte hopsat po ostrově San Angora. Kozy mají specifické vlastnosti a o zábavu tak bude postaráno, ať už bude lítat s jetpackem nebo brázdit ulice v dodávce, umazaní od oleje. Navíc můžete počítat s kooperativním režimem pro 4 hráče, a to online i lokálně. Ve hře bude dostupných 7 miniher, kterých se můžete se svým stádem kamarádů účastnit – car derby, headsplat, hoofball, king of the hill, prop golf, prop hunt a the floor is lava. A ve více hráčích je to opravdu paráda.

Hra má především propracovanější fyziku a velké množství obsahu, ke kterému se v jinak zdánlivě sandboxovém světě postupně dostanete. Dost možná to byla pro mě opravdu nejzábavnější prezentace z celého letošního veletrhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama