[Gamescom] Vyzkoušeli jsme si Blacktail, temnou pohádku ze světa slovanské mytologie
Gaming Článek [Gamescom] Vyzkoušeli jsme si Blacktail, temnou pohádku ze světa slovanské mytologie

[Gamescom] Vyzkoušeli jsme si Blacktail, temnou pohádku ze světa slovanské mytologie

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

26. 8. 2022 16:19

Polské studio představilo příběh Baby Yagy.

Reklama

Ano, temná pohádka je opravdu výraz, kterým popisují vydavatelé z Focus Entertainment příběh dvou sester, dvojčat Zory a Yagy. Právě šestnáctiletá Yaga, do jejíž role se ve hře postavíte, byla osočena z čarodějnictví a vykázána z vesnice. Se svým lukem nyní musí projít tajemným lesem plným záhad a magických bytostí.

Slovanská mytologie není cítit jen ze jména hlavní postavy, hned na začátku hry se musíte vypořádat s vodníky, nečekejte ovšem zelené mužíčky sedící na vrbě. V Blacktail jsou vyobrazení jako pomalí černí slimáci. Později se vám pak ukáže i chaloupka na kuří nožce, která je vidět i v traileru.

Hra vás hned od začátku začne pobízet k úkonům pro přežití. Musíte sesbírat materiál na výrobu šípů do luku, který vás bude doprovázet celou hru, nebo ulovit jelena a upéct si jeho maso. Dojde i na minihry - abyste upekly zvěřinu, musíte chytat ohnivé koule, které létají z různých směrů. Vše doprovází velice povedený dabing. Právě dabing je jedním z největších lákadel, dokáží vás skvěle vtáhnout do děje.

Důležitým aspektem hry pak bude vaše rozhodování v určitých situacích, ať už během hlavního příběhu nebo mimo něj. Narazíte třeba na malého ježka, který se snaží dosáhnout na jablko rostoucí nad ním. Bude jen na vás, zda mu ho pomůžete získat, nebo z něj uděláte snadnou kořist. Postupně se tak profilujete jako strážce nebo teror lesa.

I když jsem měl na při hraní hry mnoho otázek, jen málokterá mi byla zodpovězená, jelikož na místě nebyli přímo vývojáři z polského studia The Parasight, ale pouze vydavatelé z Focus Interactive.

Co inspirovalo vývojáře vzít si ke zpracování legendu Baby Yagy? Bude luk jediná zbraň ve hře? Dojde na více miniher? Snad nám brzy vývojáři nabídnou detailnější pohled na hru.

Blacktail vychází 15. 12. na PC a konzole. Na Steamu nyní vývojáři navíc nabízí slevu 20%.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama