Gla1ve se vrací do akce, zazáří na PGL Majoru
Esport CS:GO Článek Gla1ve se vrací do akce, zazáří na PGL Majoru

Gla1ve se vrací do akce, zazáří na PGL Majoru

Michael Douša

Michael Douša

13. 10. 2021 16:07

Lucas "Bubzkji" Andersen tak jde z kola ven

Reklama
Astralis na Major postaví všechny několikanásobné Major šampiony, které mají v zásobě.

Po několika turnajích mimo hlavní sestavu se opět dočkáme Lukase "gla1ve" Rossandera na serveru. Tento čtyřnásobný Major šampion tak opět převezme otěže týmu a ujme se ho jako kapitán poté, co musel v jeho nepřítomnosti callovat Emil "Magisk" Reif. 

Místo toho, aby se z týmu pakoval Andreas "Xyp9x" Hosjleth, jemuž na konci roku vyprší smlouva a neočekává se, že bude v Astralis pokračovat, Major bude muset vypustit mladý Lucas "Bubzkji" Andersen. To vyvolalo hned několik zvednutých obočí. Bubzkji má jako jediný z dvou nováčků z týmu zkušenosti z prvoligových turnajů. V roce 2019 v dresu MAD Lions hrál neuvěřitelně na DreamHack turnajích a svým ratingem překonal nejednoho z "legendárních" hráčů. Místo něj ale na serveru bude Philip "Lucky" Ewald, osmnáctiletý střelec, který mimo ESL Pro League Season 14 (z níž vypadli Astralis už ve skupině) nehrál na žádném větším turnaji.

Na tuto diskrepanci poukazuje i Duncan "Thorin" Shields na Twitteru. "Bubzkji musel sedět na lavičce měsíce a jen občas hrál nějaký Nuke, zatímco organizace za něj údajně chtěla vysoký výkupní poplatek. Teď ho vynechali na Major a místo něj bude hrát hráč s nulovou zkušeností s pravou tier 1 LAN."

Bubzkji rode the bench for months, only getting to play some nuke and while I heard rumours of the org wanting a hefty buyout for him. Now they leave him entirely out of their major line-up for a player with effectively zero true tier 1 LAN experience. https://t.co/7rcYpDp88f

— Thorin (@Thorin) October 13, 2021

Gla1ve se vrací do akce, zazáří na PGL Majoru

 Vedoucí týmové sekce Astralis, Kasper Hvidt, ovšem popírá špatné zacházení s mladým střelcem. "Nikdy to není jednoduché, vynechat hráče, obzvlášť když je to Lucas, který byl za všech okolností profesionální na i mimo server, může se to zdát nefér," začal Hvidt. "Danny a já jsme si s ním o tom dobře promluvili. Je zklamaný, ale ví, že je velkou součástí týmu."

Astralis tak na Majoru uvidíme v této sestavě:

  • Peter "dupreeh" Rasmussen
  • Andreas "Xyp9x" Hosjleth
  • Lukas "gla1ve" Rossander
  • Emil "Magisk" Reif
  • Philip "Lucky" Ewald.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama