Google z Android verze Fortnite nedostane ani cent
Gaming Článek Google z Android verze Fortnite nedostane ani cent

Google z Android verze Fortnite nedostane ani cent

Filip Němeček

Filip Němeček

5. 8. 2018 19:45

Studio Epic Games si totiž zařídí distribuci samo.

Reklama

Aktuální hit Fortnite utrží pro své tvůrce stovky milionů dolarů každý měsíc a již brzy by měla hra dorazit pro mobilní systém Android. Na iOS je už nějaký čas dostupná a v prvních třech týdnech na platformě utržila 15 milionů dolarů.

V případě mobilní verze pro iOS je Fortnite výdělečné také pro Apple, které si ze všech transakcí ve svém obchodě AppStore bere 30 % (podíl je menší u aplikací/her s předplatným..).

Google, který provozuje obchod Play Store pro Android, ovšem na podíl ze zisku může zapomenout. Epic Games totiž oznámilo, že si hru bude distribuovat na tento systém samo, podobně jako v případě PC verze.

Google z Android verze Fortnite nedostane ani cent

Epic chce být jednak “napřímo” v kontaktu s hráči, aby mezi nimi nebyl prostředník a také, jak prozradil Tim Sweeney, se nechtějí dělit o tržby, protože 30 % je zkrátka hodně. Studio dodalo, že díky distribuci PC verze vědí, kolik takové vedlejší služby stojí. V případě iOS nemají na výběr, Android ale dovoluje instalaci z libovolných zdrojů.

Jakmile tak Fortnite na Android vyjde, zatím nemá přesné datum vydání, tak ho v Play Store nenajdete, ale budete muset zamířit na oficiální web hry a stáhnout instalační program.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama