Grafiky Nvidia RTX oficiálně přichází v notebookových variantách
Technologie Článek Grafiky Nvidia RTX oficiálně přichází v notebookových variantách

Grafiky Nvidia RTX oficiálně přichází v notebookových variantách

Filip Němeček

Filip Němeček

8. 1. 2019 14:20

Notebooky nabídnou klidně RTX 2080. Připraveno je přes 40 modelů.

Reklama

Grafika RTX 2060 nebyla jedinou novinkou, kterou Nvidia přivezla na letošní CES. Ještě větší je očekávané oznámení řady RTX pro notebooky s Max-Q designem. V notebookové variantě Nvidia připravila skoro všechny RTX karty (až na RTX 2080 Ti), takže za tučný příplatek dostanete klidně RTX 2080 v kompaktním stroji.

Konkrétně notebooková RTX 2080 má být zhruba o 20 % výkonnější než notebooková GTX 1080 a samozřejmě dostanete ray-tracing. Novinka je dále o 40 % efektivnější co se týče spotřeby. RTX 2070 vs GTX 2070 má rovněž nabídnout nárůst o 20 % v aktuálních hrách. Největší skok má přinést RTX 2060 oproti GTX 1060, zde Nvidia mluví až o 50% zvýšení výkonu.

Grafiky Nvidia RTX oficiálně přichází v notebookových variantách

S RTX přijdou také nové funkce, jako třeba Battery Boost, který má až zdvojnásobit výdrž. Další novinkou je WhisperMode, podle výrobce:  “umožňuje notebookům napájeným z elektrické sítě a využívajícím GeForce Experience™ tišší chod během hraní díky analýze počtu snímků ve hře a následné optimalizaci grafického nastavení.”

První notebooky dorazí na trh 29. ledna. Nvidia bude opět dávat hry zdarma. Ke strojům s RTX 2080 dostanete Anthem a Battlefield V, k ostatním s RTX grafikou si budete moci vybrat jednu z těchto her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama