Grandfinále PCS bude bez účasti domácích týmů!
Esport Článek Grandfinále PCS bude bez účasti domácích týmů!

Grandfinále PCS bude bez účasti domácích týmů!

Aleš Pelc

Aleš Pelc

14. 9. 2022 14:13

Čtveřice celků s českou stopou neprošla skrz play-off

Reklama

Nestačily ani tři pokusy. Ani jeden z deseti Čechů se nekvalifikoval přes Play-off do velkého finále. Po těsné první fázi se přestalo dařit i balkánským hráčům v barvách Entropiq.

Jarní šampioni se v dalších fázích ztráceli a skončili až na konci druhé desítky zúčastněných. V druhé fázi utekl postup české squadě SHEESH o pouhých šest bodů, bývalé sestavě ENTERPRISE nepomohlo ani umístění na třetí pozici v lobby skupin B a C. Zbytek krajanů z EXPENDABLES a Room for Improvement se o víkendu nepropracoval ani do lepší poloviny a ve druhé i třetí fázi jen přihlíželi dění ze spodu tabulky. Po sečtení pořadí z jednotlivých kvalifikačních fází si hráči Entropiqu a Room For Improvement odnesou alespoň tisíc dolarů, SHEESH a EXPENDABLES si za dělené 23. místo zasloužili o 250 více.

Druhou polovinu grandfinálové šestnáctky zaplnili Win or Die, FaZe Clan, Howl, FUT Esports, Fella’s, Polish Power, Exalt a Stardust. Stejně jako Entropiq tak vypadli favorité z Heroic i turečtí BBL a Digital Athletics. O body pro Global Championship a přímý postup tentokrát zabojuje řada méně známých organizací i volných týmů.

Vyvrcholení evropského PCS 7 nadejde na začátku října. Grandfinále začne 30. září a během následujících jedenácti dní se rozhodne, kdo poletí na světové finále do Dubaie a jak se rozdělí prizepool čítající čtvrt milionu dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama