hardwarove-novinky-6
Technologie Článek Hardwarové novinky #6

Hardwarové novinky #6

Filip Němeček

Filip Němeček

10. 8. 2016 19:10

Nekonečný pohyb ve VR snadno. RX 470 je oficiální. Cooler Master dělá klávesnice.

Reklama

Xbox One dostal dlouho očekávanou letní aktualizaci. Konzole se konečně naučila přehrávat hudbu na pozadí. Herní kolekce je nově přehlednější, hry jsou zobrazeny vertikálně a kromě filtrování si můžete nastavit velikost dlaždic.

Snímání pohybu při používání virtuální reality je super věc a dělá vše ještě skutečnější. Jenže jak to udělat, když se chcete ve VR pohybovat desítky metrů? Místo obřího prostoru může pomoci několik triků a iluze nekonečného prostoru je na světě. Nové video ukazuje, jak na celkem malém skutečném prostoru vytvořit nekonečný virtuální. Navíc se v něm mohou pohybovat klidně dva hráči.

Jste opravdu velcí fanoušci Overwatch? Výrobce počítačů HAL3000 představil sestavu právě s tímto motivem. Na obou bočnicích jsou hrdinové ze hry. Ve výbavě je potom třeba Intel Core i5 a GTX 1070. Kromě Overwatch sestavy byla představena ještě levnější Infinium, která nabízí GTX 1060.

Začátkem měsíce se začal prodávat Xbox One S. Podle testů je nepatrně rychlejší než předchůdce, vyšší výkon ale poznáte velmi těžko. Kromě toho podporuje 4K videa, HDR a hlavně je menší se zabudovaným napájecím zdrojem.

Cooler Master rozšiřuje portfolio a nabídne mechanické klávesnice. První dva modely jsou dost podobné, jeden nabízí plnohodnotné rozložení kláves a ten druhý je o kapku menší. Oba mají bílé podsvícení a spínače od Cherry MX.

Hardwarové novinky #6

Očekávaná nové generace grafických karet pro notebooky se má ukázat na Gamescomu. Podle spekulací má být výkonově velmi blízko desktopu. Gamescom 2016 začíná 17. srpna.

AMD formálně představilo Radeon RX 470. Karta je připravena na hraní ve Full HD s 60 FPS a vysokými detaily. Levnější modely mají u nás cenově startovat na hranici 6000 Kč. Vlastní karty ukázalo Sapphire, MSI, Gigabyte a PowerColor

Hardwarové novinky #6

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama