hardwarove-novinky-8
Technologie Článek Hardwarové novinky #8

Hardwarové novinky #8

Filip Němeček

Filip Němeček

24. 8. 2016 11:42

Intel dělá VR. Levnější GTX 1060. Herní novinky od HP. PlayStation hry si zahrajeme na PC!

Reklama

Majitelé headsetu pro virtuální realitu v něm budou moci strávit díky novince Envelope ještě více času. Jedná se o platformu, která vám ve VR vykouzlí prakticky neomezený počet monitorů, kde můžete mít otevřené prakticky cokoliv. Společně s webkamerou můžete navíc vidět na svoje ruce. Do budoucna tvůrci plánují řadu rozšíření.

Hardwarové novinky #8

Logitech má po delší době novou myš. Dostala pojmenování G Pro a je určena hlavně pro e-sportové hraní. Jako předloha posloužily modely G100s a G303. Kvalitní senzor s podporou až 12 000 DPI by měl uspokojit i ty náročné hráče. Podsvícení už nesvítí pouze „tradiční Logitech modrou“, ale můžete si vybrat z celého barevného spektra.

Hardwarové novinky #8

Nový Shield tablet od Nvidia asi už neuvidíme. Dříve se o něm dost spekulovalo, hlavně s příchodem čipu Tegra X1 a Shield TV. Dopis zaslaný americkému úřadu FCC ale mluví o zrušení produktu z „byznysových“ důvodů.

Pokud se vám úplně nezamlouvá cena Nvidia GTX 1060, ale chtěli byste novou Pascal kartu, tak společnost právě uvedla model 3G. Má poloviční paměť, stojí méně a osekán byl také v dalších parametrech. Takty ale zůstávají stejné.

HP už se proměnilo ve významného výrobce ve světě herního hardware. Dřívější Omen notebooky a desktop doplní celá řada novinek. Například stylový Omen X ve tvaru krychle se špičkovou výbavou. Ve stejném Omen designu budete moci pořídit také klávesnici, myš a headset. Na periferiích HP spolupracuje se SteelSeries.

Hardwarové novinky #8

Intel skočil do vod virtuální reality a předvedl prototyp headsetu Project Alloy. Oproti konkurenci nepotřebuje počítač. Nejste tak k ničemu vázáni kabelem. Přítomnost RealSense kamery zase umožní, že můžete do virtuálního světa vzít svoje ruce a další předměty bez speciální výbavy. Zatím to ale vypadá, že si na uvedení počkáme.

Cooler Master představil nový headset pro hráče a zároveň také hudební nadšence. MasterPulse navíc slouží jako nastartování nové produktové řady. Brzy má dorazit model Pro s 7.1 virtuálním prostorovým zvukem.

PlayStation 3 hry budou na PC! Sony plánuje spustit streamovací službu PlayStation Now také pro PC hráče. Zahrát si tak budete moci pecky jako Uncharted, The Last Of Us, God of War a celou řadu dalších. Kromě toho se bude prodávat bezdrátový adaptér pro gamepad DualShock 4. 

Hardwarové novinky #8

Tímto náš letní hardwarový souhrn končí. Nemusíte se ale obávat. Do budoucna je v plánu větší zaměření na hardware. Mezitím můžete občas mrknout na GamingWare.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama