Hiko: „Být profík ve Valorantu je jednodušší než v CSku.“
Esport CS:GO Článek Hiko: „Být profík ve Valorantu je jednodušší než v CSku.“

Hiko: „Být profík ve Valorantu je jednodušší než v CSku.“

Michael Douša

Michael Douša

26. 7. 2021 12:03

Bývalý CS:GO profík porovnal obě hry svojí kariéry.

Reklama
Hvězda Valorantové sekce 100 Thieves a bývalý profesionál v CS:GO Spencer "Hiko“ Martin se podělil o porovnání svých kariér v různých FPS titulech.

Není tajemstvím, že mnoho CS:GO profesionálů přešlo na loď Valorant v době, kdy tato střílečka z první osoby z dílny Riot Games, tvůrců League of Legenda, vyšla. Mezi takové se počítá Adil "ScreaM“ Berlintom, Tyson "TenZ" Ngo, či Nicholas "nitr0" Cannella. Jedním z nich je Spencer "Hiko" Martin, legendární hráč, který se ukázal v mnoha sestavách, jako například compLexity Gaming, Cloud9 či Team Liquid, nyní ale na VALORANTu hraje za organizaci 100 Thieves.

Protože v posledních letech nebyl v záři reflektorů na velkých CS:GO stagích a hrál spíše v druholigové sestavě Rogue, přechod na VALORANT byl mnohými považován za pokus zůstat relevantním, v nové střílečce se mu ale relativně daří, spolku s 100 Thieves zvítězili na First Strike NA a Stage 2 Challengers 1.

Na svém Twitchi se ale rozpovídal o tom, jaké to je být Valorant profík, což porovnal se svou kariérou v CS:GO. Chválil regionální rozdělení soutěží ve Valorantu, díky čemuž je mnohem jednodušší hrát na vyšší úrovni, podobně jako v League of Legends.

CS se dostalo do bodu, kdy sedm nebo osm měsíců v roce cestujete. Je to hodně těžké zvládat.

"Myslím, že Valorant je podobný jako LoL, kde tolik necestujete, jste hodně doma, spousta turnajů je online a velké LANky jsou jen zřídka k vidění, díky čemuž to jsou mnohem zajímavější události. A taky to mnohem méně bere hráčům, kteří mají rodiny, přátele, či přítelkyně," doplnil Hiko. "Myslím, že je pro všechny lepší, když scéna není tak migrující, jako to bylo dřív v CS."

Protipólem Hikova tvrzení však je značná omezenost některých regionů, které pak nejsou na LAN dostatečně zastoupeny. To můžeme vidět v CS například na australském regionu, kde i nejlepší tým Austrálie je míle před ostatními Australany, ale pořád míle za ostatními regiony, protože prostě hráči nemají možnost trénovat s kvalitnějšími týmy, které naskýtá například Evropa či Severní Amerika.

Jak vy se stavíte k VALORANT a CS:GO esport scéně, viděli byste raději více regionálních turnajů, či více globálních LAN? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama