HP také začne prodávat dvojici nových Omen notebooků
Technologie Článek HP také začne prodávat dvojici nových Omen notebooků

HP také začne prodávat dvojici nových Omen notebooků

Filip Němeček

Filip Němeček

9. 6. 2017 14:32

Stroje prošly velkým redesignem. V nabídce se objeví také externí box na grafiku.

Reklama

HP také začne prodávat dvojici nových Omen notebooků

HP kromě Omen desktopů a monitorů renovovalo rovněž notebookové portfolio. Výrobce se chystá uvést modely Omen 15 a Omen 17. Oba budou dostupné v celé řadě konfigurací. Omen 15 nabídne až GeForce GTX 1060 (s novým Max Q designem), Omen 17 potom půjde pořídit až s GTX 1070. HP dodává, že se nový design inspiroval stíhačkami.

Procesory zatím nebyly specifikovány, ale půjde o Intel Core 7. generace. HP také vyzdvihuje podporu technologie DTS Headphone:X, která má zajistit „pohlcující“ zvuk při použití sluchátek. Reproduktory dodává Bang & Olufsen. Klávesnice tradičně svítí červeně a má odlišené WASD klávesy (jsou červené a svítí bíle).

Dostupné konfigurace obsáhnou 4K displej či možnost zvolit Full HD model se 120 Hz a podporou Nvidia G-Sync. Potěší také fakt, že notebooky nabídnou snadný přístup ke komponentům, což se hodí při upgrade operační paměti nebo disku.

{control gallery}

Oba notebooky se objeví na pultech obchodů někdy v červenci. Omen 15 odstartuje na cenovce 28 990 Kč, Omen 17 potom bude začínat na 31 990 Kč.

HP s Omen novinkami myslí také na ty, kteří už notebook mají, ale jeho grafický výkon nedostačuje. Začne prodávat Omen Accelerator, což je tradiční externí box pro grafiku. V nabídce bude s Nvidia či AMD grafikami a navíc si můžete vybrat model s 1TB pevným diskem nebo 256GB SSD, kdybyste zároveň chtěli posílit kapacitu.

Díky dvířkům navíc můžete disk snadno vyměnit nebo dosadit vlastní. Accelerator poslouží také jako hub, nabídne čtveřici USB 3.0, jedno USB 3.1 Typ-C s Thunderbolt a ethernet kabel. Začne se prodávat v srpnu s cenou od 7990 Kč.

HP také začne prodávat dvojici nových Omen notebooků

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama