Hráč Escape from Tarkov dostal ban za zabití vývojáře
Zajímavosti Článek Hráč Escape from Tarkov dostal ban za zabití vývojáře

Hráč Escape from Tarkov dostal ban za zabití vývojáře

Adam Král

Adam Král

5. 12. 2022 13:12

Jeden z hráčů Escape from Tarkov dostal ban kvůli bizarnímu důvodu, zabil totiž jednoho z vývojářů

Reklama

Administrátoři ve hrách mají velmi často sklony k zneužívání svých pravomocí, u neoprávněného banování počínaje a rozdávání věcí zdarma všem konče. Jeden takový případ možného zneužití své funkce se odehrál v multiplayerovém loot-and-shoot titulu Escape from Tarkov, jak popisuje uživatel s přezdívkou Interesting_Ad_1513. Ten hrál na jednom ze serverů, když se událo něco, co by mu jen málokdo věřil.

Uživatel hrál se svým kamarádem, když spatřil dvojici protivníků. Po nemilosrdném boji byli protivníci zabiti a přišli o všechnu svou výbavu. Když se Interesting_Ad_1513 vydal pro vylootování jejich mrtvoly, dostal trvalý ban, přičemž neměl jedinou šanci na odvolání, protože vývojáři prý na podobné žádosti nereagují. Šel proto na Reddit, kde za pouhé dva dny nasbíral přes 1500 komentářů a 17000 lajků.

Zajímavá je navíc situace, kdy se několik uživatelů vydalo na Discord vývojářů, aby pouze sdíleli příběh zabanovaného hráče. Jeden ze sdílejících uživatelů ale dostal na oficiálním Discordu ban, a to kvůli tomu, že žádat o odstranění zákazu je na serveru zakázáno. Když poté moderátoři zjistili, že se nejedná o zabanovaného hráče, zákaz na serveru byl odstraněn.

Hráč Escape from Tarkov dostal ban za zabití vývojáře

Hráči Interesting_Ad_1513 byl ban odebrán po nějaké době. Nikdo mu nenapsal, proč ho dostal, nikdo ho neinformoval o tom, čeho by se měl vyvarovat. Když se ale přihlásil na svůj účet, zjistil, že vše, co si se svým kamarádem vybudoval, mu bylo smazáno. Zmizela kompletně jeho výbava, úroveň a účet byl vyresetován. Sám hráč k tomu řekl, že mu to tolik nevadí, protože se stejně blížil wipe (zresetování celého herního světa), ale i tak ještě mohl chvíli hrát.

Při troše štěstí se vývojáři poučí. Je ale také možné, že ne a podobné šikanování hráčů se bude opakovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama