Hráč opustil kvůli manželce největší  League of Legends turnaj den před začátkem, ta nyní řekla proč
Zajímavosti Článek Hráč opustil kvůli manželce největší League of Legends turnaj den před začátkem, ta nyní řekla proč

Hráč opustil kvůli manželce největší League of Legends turnaj den před začátkem, ta nyní řekla proč

Jarmil Černý

Jarmil Černý

22. 4. 2022 15:45

Pouhých 12 hodin před začátkem Worlds opustil marksman Fnatic svůj tým.

Reklama

Pouhých několik hodin před začátkem Worlds 2021 na Islandu přišla od jednoho z nejznámějších týmů šokující zpráva. Marksman týmu Fnatic opustil celek z rodinných důvodů a prakticky bez jakéhokoliv dalšího vysvětlení. Důvod rozhodnutí znalo navíc jen pár hráčů z týmů a okamžitě se spekulovalo, že se celá situace týká manželky hráče.

Elias "Upset" Lipp se oženil s Paulou v srpnu, pár měsíců před jeho první účastí na Worlds. Pro celek Fnatic je účast na největším League of Legends turnaji celkem běžná záležitost, avšak Upset řadící se mezi nejlepší ADC v Evropě o účast na tomto turnaji dlouho neúspěšně usiloval. O to šokující byla zpráva sdílená týmem jen pár hodin před prvním zápasem.

Podrobnosti náhlého odchodu Upseta neznal dosud prakticky nikdo, kromě nejužších přátel. Dokonce ani spoluhráči v týmu. V té době už se hlasitě spekulovalo, že Upset odjel za svojí manželkou, což se později ukázalo jako pravda.

V nedávné přestřelce na Twitteru mezi bývalým profesionálním hráčem Doubleliftem a manželkou Upseta došlo k odhalení důvodu. Paula sdělila, že byla terčem násilí (slovíčkem abused, nebylo specifikováno, zda přímo fyzického násilí).

Ohledně celé situace vzniklo velmi mnoho kontroverze. O přesném důvodu neúčasti na turnaji měli vědět jen blízcí spoluhráči a nejužší vedení týmu. Adam, v té době topař Fnatic, sdílel na Twitteru, že ani on neznal důvod, ačkoliv věděl, že Upset odjel za svou partnerkou, což se ukázalo jako pravdivé.

Hráč opustil kvůli manželce největší  League of Legends turnaj den před začátkem, ta nyní řekla proč

Upset a Paula (zdroj: Pauleal Instagram)

Situace okolo násilí se samozřejmě nesmí brát na lehkou váhu a další detaily se nejspíše jen tak nedozvíme. Upsetův odchod pouhých 12 hodin před začátkem turnaje navíc netížil jen Fnatic, ale i jeho. Komunikace ze strany hráče i týmu ovšem mohla být o dost lepší, shoduje se komunita.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama